Χιλιόμετρα θα πρέπει να κάνουν όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, καθώς τα εμβόλια της Astra Zeneca, θα διατεθούν σε πολλά νέα εμβολιαστικά κέντρα.
Τα πρωί παρατηρήθηκε ότι οι πρώτοι ηλικίας 60 -64 που έκαναν τις αιτήσεις για να κλείσουν τα ραντεβού εμβολιασμού, διαπίστωναν ότι θα πρέπει να μετακινηθούν δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Για παράδειγμα, ένας κάτοικος της Αλεξανδρούπολης θα πρέπει να πάει στις Φέρες κι ένας κάτοικος της Ορεστιάδας στο κέντρο υγείας Δικαίων.
Αυτό προκάλεσε πολλά ερωτήματα, καθώς και στο κέντρο υγείας Ορεστιάδας, όπως φυσικά και στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πραγματοποιούνται εμβολιασμοί.

Τελικά όπως πληροφορηθήκαμε δεν πρόκειται για λάθος των συστημάτων, αλλά για διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα. . . στους εμβολιασμούς.
Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το αλαλούμ με τα εμβολιαστικά κέντρα που απέχουν χιλιόμετρα από τους τόπους κατοικίας των ατόμων που κάνουν τις αιτήσεις γίνεται γιατί στα νέα εμβολιαστικά κέντρα θα υπάρχουν από τη Δευτέρα εμβόλια της Astra Zeneca, ενώ σ’ αυτά που λειτουργούν τώρα διατίθενται αυτά τις pfizer, όπου εμβολιάζονται υγειονομικοί και ηλικιωμένοι.

Όλα αυτά προκαλούν τα παράδοξο, ένας παππούς να αναγκάζεται να πάει από το σπίτι του στα Δίκαια, όχι στο κέντρο υγείας Δικαίων, αλλά στο κέντρο υγείας Ορεστιάδας, ενώ ένας νεότερος που μένει στην Ορεστιάδα, να μην πηγαίνει για εμβόλιο στην Ορεστιάδα ή έστω στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, αλλά στα Δίκαια.
Τελικά ίσως έρθουν οι Ρώσοι με το Sputnik και αυξηθούν και τα εμβόλια και η σωτηρία μέσω της ομόθρησκης χώρας.

Οι εμβολιασμοί με το Astra Zeneca θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα.