Έγινε κι αυτό στο ακραία πολωμένο κλίμα μεταξύ των δύο παρατάξεων

Κοινή γραμμή κράτησαν οι παρατάξεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, στο θέμα της μετονομασίας της πλατείας Ελευθερίας σε πλατεία Μητροπολίτη Άνθιμου του Α’.

Το θέμα προέκυψε ύστερα από πρόταση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ναϊτίδη, πρόταση που καταψηφίστηκε στο τοπικό συμβούλιο.
Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται ότι υπέρ της αλλαγής της ονομασίας ψήφισαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων του δημάρχου και του Λαμπάκη και ο πρόεδρος της κοινότητας.
Από την παράταξη Λαμπάκη καταψήφισε μόνο ο Δημήτρης Μερκούρης, ενώ παρών ψήφισε ο Γιάννη Τάκας.
Την πρόταση καταψήφισαν η Λαϊκή Συσπείρωση και οι σύμβουλοι της παράταξης «Φάρος Αλεξανδρούπολης».
Έτσι με 7 κατά, 6 υπέρ κι ένα παρών η πρόταση Ναϊτίδη δεν έγινε δεχτή.

Το σχόλιο του γνωστού για την προσφορά του στον πολιτισμό Γιάννη Κουκμά είναι χαρακτηριστικό:
Μα πόσο ωραίο είναι οι #πολίτες μιας πόλης να ονοματίζουν μια από τις δυο μοναδικές πλατείες τους σε Πλατεία Ελευθερίας, να τιμούν και να υπενθυμίζουν ένα υπέρτατο αγαθό!!! Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και το «Ελευθερία ή Θάνατος». Και όμως αντί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να τιμήσει την πλατεία (ίσως και με δράσεις), προτείνει να κατέβει η πινακίδα με την λέξη #ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και στη θέση της να μπει αυτή με το όνομα ενός εν ζωή Μητροπολίτη. Δε θα σχολιάσω το πρόσωπο που θέλουν να τιμήσουν, ούτε την στιγμή. Είναι αδιανόητο να διαγράφεις την λέξη #ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για οποιονδήποτε . –

Την ξεκάθαρη αντίθεσή του έχει εκφράσει και ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης

Ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου, νιώθω την υποχρέωση δημόσια να αναφέρω πως με όλο τον σεβασμό και κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι άκαιρη και πρόωρη η επικείμενη απόφαση για μετονομασία της πλατείας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ σε πλατεία «Μητροπολίτου Ανθίμου Α ́». Σε κάθε περίπτωση είναι αναμφισβήτητο το μεγάλο και σπουδαίο έργο του σημερινού Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης καθώς και η συνολική του προσφορά στην Αλεξανδρούπολη, σε όλη την διάρκεια της τριακονταετούς θητείας του στο τιμόνι της Ιεράς Μητροπόλεως μας, αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης.