Μπορεί φαινομενικά ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, με τη μέχρι σήμερα στήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να τα έχει εξαιρετικά καλά με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, όμως πίσω από την εικόνα κάτι πρέπει να κρύβεται.
Ο Πέτροβιτς αρχικά είχε φύγει από τον Μέτιο, για να κάνει δικό του συνδυασμό για την περιφέρεια. Όσοι γνώριζαν βέβαια το έλεγαν, άλλοι το ψιθύριζαν κι άλλοι το φώναζαν, ότι ο Πέτροβιτς δεν πρόκειται να κάνει συνδυασμό, γιατί ποτέ δεν μπήκε μπροστά.
Στη συνέχεια ο Πέτροβιτς έκανε σύνθεση του συνδυασμού του με τον συνδυασμό του Μέτιου, επιστρέφοντας μ’ αυτόν τον τρόπο στο συνδυασμό και εκλεγμένος σύμβουλος, ο οποίος εκφραζόταν εξαιρετικά αρνητικά για τον περιφερειάρχη, ενώ δύο τρεις ακόμη που ήταν από την αρχή με τον Πέτροβιτς, δεν εκλέχτηκαν.
Στη συνέχεια η πρωτιά Πέτροβιτς στον Έβρο, είχε σαν φυσικό αποτέλεσμα να επιλεγεί ως αντιπεριφερειάρχης Έβρου από τον Μέτιο.
Τώρα όμως, που η διοίκηση Μέτιου έρχεται αντιμέτωπη με σφοδρές κριτικές από την αντιπολίτευση και τη φθορά της εξουσίας, τα περιθώρια για το πολιτικό μέλλον του κ. Πέτροβιτς στενεύουν.
Ο δήμος Αλεξανδρούπολης, τον οποίο ο Πέτροβιτς καλόβλεπε και καλοβλέπει διαχρονικά, αλλά δεν είδε, αλλάζει χέρια και διεκδικητές, με τον Βαγγέλη Λαμπάκη να κρατάει αδιαμφισβήτητα τα ηνία της παράταξης και του χώρου, με πολλές πιθανότητες να ξανακερδίσει τον δήμο, ακόμη κι αν προκύψει ξενοδοχειακός συνδυασμός, για τον οποίο πληροφορούμαστε ότι έχει παραγγελθεί μέχρι και λογότυπο.
Η πόρτα του δημαρχείο λοιπόν παραμένει κλειστή και ακόμη κι ο κομματάρχης δεν μπορεί να την ανοίξει.

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς, είναι ένας φοβερά έξυπνος άνθρωπος, που στον αγώνα της πολιτικής επιβίωσης θέλει να βγαίνει νικητής, όπως έκανε και στη δημοσιογραφία με τα σφηνάκια, μία στήλη που διάβαζαν όλοι κι όλοι ήταν ικανοποιημένοι, καθώς είπαμε, είναι έξυπνος.
Το μόνο που μένει για τον Πέτροβιτς, αν διαπιστώσει ότι ο Μέτιος θα χάσει, είναι ή να μεταπηδήσει στο συνδυασμό του νικητή με θορυβώδη έξοδο από την παράταξη Μέτιου αυτή τη φορά κι όχι με δελτίο Τύπου ή η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Έκει, στο δρόμο προς τη βουλή ίσως τα πάει καλύτερα, καθώς ο αντιπεριφερειάρχης είναι μόνιμος κάτοικος Έβρου, λέει καλημέρες όταν πηγαίνει στο γραφείο ή σε περιοδείες και δεν έχει ρίξεις, γιατί ή δεν είναι δική του ευθύνη ή είναι ευθύνη άλλης.