Τον τρόμο μπροστά σε έξι άτομα έζησαν τρεις ανήλικοι στην Ορεστιάδα.
Όλα έγιναν το Σάββατο το απόγευμα, όταν τρεις ενήλικες ηλικίας 24, 21 και 20 ετών, μαζί με τρεις ανηλίκους 17, 15 και 14 ετών, εντόπισαν παρέα τριών νεαρών που κινούνταν με ποδήλατα και τους παρέσυραν σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο.
Οι τρεις ανήλικοι οδηγήθηκαν από την παρέα των 6 ατόμων, στην πρώην βιοτεχνία του Μαλάμη, όπου εκεί με διάφορους τρόπους και με τη χρήση βίας, αναγκάστηκαν να παραδώσουν τα ποδήλατά τους, τρία κινητά και το ποσό των 15 ευρώ.

Παρά τις συνθήκες φόβου που επικρατούσαν τα θύματα κατάφεραν να συνεννοηθούν με τα μάτια και ένα παιδί κατάφερε να ξεφύγει από την εγκαταλελειμμένη βιοτεχνία.
Τρέχοντας βγήκε στον δρόμο και εντόπισε περαστικό από τον οποίο ζήτησε βοήθεια.
Ο περαστικός κάλεσε άμεσα από το κινητό του την αστυνομία. Αστυνομικοί της ασφάλειας έσπευσαν στο σημείο και σε κοντινή απόσταση εντόπισαν τους τρεις ενήλικες και τα δύο παιδιά που μόλις τα είχαν ληστέψει.
Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν και οι τρεις ανήλικοι που συμμετείχαν στη ληστεία.
Σοκαρισμένοι οι γονείς των θυμάτων έσπευσαν στην αστυνομία για να παραλάβουν τα παιδιά τους, τα οποία αποδείχθηκαν θαρραλέα, συνετά και εύστροφα, καθώς κατάφεραν όχι μόνο να ξεφύγουν αλλά να βρουν και τρόπο να ειδοποιηθεί άμεσα η αστυνομία.
Με ένταλμα προσωρινής κράτησης της ανακρίτριας και σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα, οι τρεις ενήλικες προφυλακίστηκαν.
Η δίκη τους, όπως και η δίκη των ανηλίκων θα γίνει το επόμενο διάστημα.
Θύτες και θύματα είναι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης. Η υπόθεση είναι πρωτοφανής για την Ορεστιάδα και αποδεικνύει ότι παντού και πάντα χρειάζεται αυξημένη προσοχή.