Πληροφορίες που φτάνουν τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα, έχουν θέσει σε αυξημένη επιφυλακή τις ελληνικές αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες από τις οποίες μάλιστα προέρχονται από υπηρεσίες φιλικών χωρών του εξωτερικού, ήδη στην Τουρκία ομάδες μεταναστών ανταποκρίνονται σε καλέσματα που γίνονται μέσω εφαρμογών για συγκεκριμένες ημερομηνίες και συγκεντρώσεις σε συνοριακές πόλεις.
Οι πληροφορίες που έχουν οι ελληνικές αρχές και μεταφέρει ύστερα από επιβεβαίωση από ανεξάρτητες πηγές το thraki Νεα, κάνουν αναφορές σε επιχείρηση με την ονομασία «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» η οποία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του σχεδιασμού της.
Το κάλεσμα απευθύνεται σε μετανάστες κάθε ηλικίας και μάλιστα τους καλούν να γνωστοποιήσουν το κάλεσμα σε όσους γνωρίζουν εντός και εκτός Τουρκίας.
Στόχος φαίνεται ότι είναι η μαζική μετάβαση μεταναστών με κάθε τρόπο και μέσο στα σύνορα.
Αυτή τη φορά όμως, ο στόχος δεν φαίνεται πως είναι μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Βουλγαρία.
Οι ελληνικές αρχές, δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν το αν η νέα απόπειρα εισβολής θα πραγματοποιηθεί από τον Έβρο ή τα νησιά.
Γι’ αυτό το λόγο βρίσκονται σε ετοιμότητα σ’ όλα τα σύνορα.
Στρατός και αστυνομία κυριολεκτικά ελέγχουν κάθε πιθανό σημείο, όχι μόνο να αποτρέψουν κάθε μαζική εισβολή, αλλά και για να στείλουν το μήνυμα στην Τουρκία ότι αυτή τη φορά η Ελλάδα είναι έτοιμη.
Στην Αδριανούπολη πάντως διαφαίνεται μεγάλη κινητικότητα ήδη.

Τα ερωτήματα όμως που προκύπτουν είναι πολλά.
Τι θα γίνει σε περίπτωση που η εισβολή μετατοπιστεί βόρεια και η Ελλάδα δεχτεί μεταναστευτικές πιέσεις από τη Βουλγαρία η οποία αποτελεί κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλές φορές μετανάστες έχουν καταγγείλλει ότι βρέθηκαν στη χώρα μας αφού προηγουμένως πέρασαν από τη Βουλγαρία;
Πώς θα αποτρέψει η Ελλάδα μία τέτοια κίνηση;
Στο ερώτημα πώς θα αντιδράσουν οι κάτοικοι του Έβρου, η απάντηση είναι η δεδομένη.
Θα σπεύσουν να βοηθήσουν όπως κάθε άλλη φορά. Αυτό όμως που γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι έχει διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης, λόγω των χειρισμών της με το θέμα του Φυλακίου.

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα.
Δεν αποκλείεται, αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες η έναρξη του Ραμαζανιού να αποτελέσει την αρχή για μεγάλες πιέσεις στα σύνορα.
Ο νέος φράχτης του Έβρου έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί, ενώ εδώ και μήνες έχουν πιάσει υπηρεσία οι νέοι συνοριακοί φύλακες στα νησιά και στον Έβρο.
Μεγάλο βάρος αναμένεται να πέσει και στο λιμενικό το οποίο καθημερινά δίνει τη δική του μάχη από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και το Καστελλόριζο.
Τον Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2020 η Τουρκία πήρε ένα ισχυρό μήνυμα, όμως τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει, καθώς η γειτονική χώρα ταλανίζεται από μεγάλη οικονομική κρίση και θα πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση με κάθε τρόπο. Παράλληλα ο Ερνοτάν, έχει αποδείξει ότι δε θέλει να χάνει.
Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες συνδρομές Τούρκων στρατιωτικών σε άτομα που επιχειρούν ή και περνούν τα σύνορα, ενώ στις Καστανιές Τούρκοι ένστολοι εκτόξευαν μέχρι και δακρυγόνα στο ελληνικό έδαφος.
Τι θα κάνουν άραγε αν η επιχείρηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» τεθεί σε εφαρμογή;


Σ’ όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και το ενδιαφέρον από την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τουρκία την ερχόμενη εβδομάδα. . .