Μπορεί στη Νέα Δημοκρατία να στήριξαν τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο για να κερδίσει την περιφέρεια, όμως το τελευταίο διάστημα, καλά πληροφορημένες πηγές του thraki Νεα, αναφέρουν ότι το κόμμα ψάχνει για άλλο πρόσωπο για τις επόμενες εκλογές. Απ’ τη μια οι εξελίξεις με τη ΔΕΣΜΟΣ κι απ’ την άλλη οι μη καλές σχέσεις του περιφερειάρχη με κομματικά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι γνωστά στα κεντρικά και κυρίως στον πρωθυπουργό ο οποίος διατηρούσε μία καλή σχέση με τον περιφερειάρχη. Αλλά και με τον Άδωνι Γεωργιάδη μαθαίνουμε ότι οι σχέσεις για τον Χρήστο Μέτιο δεν είναι πλέον καλές, με τον Άδωνι να τον έχει στηρίξει σε τέτοιο βαθμό που είναι να απορείς το γιατί.
Πρέπει να θεωρείται πάντως δεδομένο, ότι η αναζήτηση νέου στελέχους θα συνεχιστεί με ένταση. Και στη Νέα Δημοκρατία, ψάχνουν στέλεχος ικανό, που να ξέρει από διοίκηση, από ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, αναγνωρίσιμο σε τουλάχιστον τρεις νομούς της ΑΜΘ και κυρίως εύστροφο και εργατικό.
Κι αν έμενε ένα παραθυράκι για τον Τοψίδη, έστω και με τη μορφή της σιωπηλής στήριξης του πρώην αντάρτη και μη παράδοσης χρίσματος στον Μέτιο, αυτό πλέον γίνεται χαραμάδα. Απ’ την μια ο Τοψίδης γλυκοκοιτάζει τον δήμο Αλεξανδρούπολης, από την άλλη στελέχη του απομακρύνονται.
Πρώτα έφυγε από την Περιφερειακή Σύνθεση ο Τζιχάν Ιμάμογλου, ο οποίος αμέσως μετά έγινε αντιπεριφερειάρχης και στη συνέχεια η μη εκλεγμένη Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, η οποία έγινε σύμβουλος του Μέτιου. Τώρα έφυγε από την Περιφερειακή Σύνθεση και ο Αριστείδης Μωυσιάδης.
Σε σχόλιό της για την απομάκρυνση Μωυσιάδη η παράταξη Τοψίδη τονίζει:
Όπως είναι γνωστό, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας κος Αριστείδης Μωυσιάδης, επέλεξε τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης.
Ήδη έχει κοινοποιήσει την απόφασή του θεσμικά και είναι απολύτως σεβαστή.
Για την ιστορία, όμως, οφείλουμε να απαντήσουμε στις αιτιάσεις του ότι η παράταξή μας δεν τάχθηκε «κατά της ΠΕ Δράμας» στην συνεδρίαση της Δευτέρας 26/04, αλλά υπέρ ενός αναπτυξιακού έργου που αφορά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε που είχαμε κινήσει το ζήτημα της πολυετούς αδράνειας της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής που διέρχεται και από τη Δράμα και της έλλειψης οποιασδήποτε διεκδίκησης από τη σημερινή διοίκηση της περιφέρειας να διορθωθεί αυτό.
Από τη γέννηση της, η παράταξή μας αντιμετωπίζει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης υπό ένα ευρυγώνιο πρίσμα και αναγνωρίζει ότι η ανάπτυξη αποτελεί μία συνισταμένη δυνάμεων που προέρχονται από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.
Ο κος Μωυσιάδης προφανώς το γνώριζε αυτό όταν συνέπραττε μαζί μας, ωστόσο, σεβόμενοι την αρχή της αυτοδιάθεσης κατανοούμε ότι πλέον δεν μπορεί να υπηρετήσει τον καταστατικό χάρτη της παράταξής μας, ο οποίος παραμένει αμετάβλητος από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε.
Η θέση που καταλαμβάνει στο περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να αποδοθεί στην παράταξη που της ανήκει και η ηθική επιλογή θεωρούμε ότι είναι η παραίτηση του από μέλος του περιφερειακού συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος αντιλαμβάνεται και κρίνει.
Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην παράταξή μας.