Απίστευτη πρόκληση με την Ελλάδα να παρακολουθεί. . .
Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου Bayraktar TB2 πέταξε σήμερα πάνω από την Ορεστιάδα.
Η πτήση που έχει καταγραφεί σε πραγματικό χρόνο από την ιστοσελίδα flightradar, αλλά και από επίγεια ραντάρ στην Ελλάδα, προκαλεί δεκάδες ερωτηματικά για το πώς μπορεί ένα κυρίαρχο κράτος να επιτρέπει τέτοιες καταστάσεις εντός του εναέριου χώρου του.
Ακόμη κι αν υπάρχει απόκλιση στις συντεταγμένες, η εικόνα της διεθνούς φήμης ιστοσελίδας αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα του τι συμβαίνει πάνω από τον Έβρο.
Η ιστοσελίδα cosmostatus η οποία ασχολείται με διεθνή θέματα άμυνας και διπλωματίας κατάφερε να «εγκλωβίσει» σε πραγματικό χρόνο την πτήση κατασκοπευτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το οποίο προέρχεται από την Τουρκία.
Αντίστοιχα drone πετάνε συχνά στα σύνορα, αλλά η πρόκληση της Μεγάλης Παρασκευής είναι απίστευτη, καθώς το πολεμικό αεροσκάφος της Τουρκίας πέταξε πάνω από την Ορεστιάδα.
Την περισσότερη ώρα της πτήσης το τουρκικό σκάφος έμεινε εντός τουρκικού εναερίου χώρου, αλλά άγνωστο γιατί μπήκε στην Ελλάδα απρόσκλητο και κυρίως ανενόχλητο.
Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έχει εντάξει στα σχέδια πτήσης πολεμικών αεροσκαφών τον Έβρο, με τα ελληνικά f16 να πετούν πολλές φορές σε μεγάλο ύψος για να μη γίνονται αντιληπτά από εδάφους.
Το γεγονός ότι ένα μη επανδρωμένο εχθρικό σκάφος προχώρησε σε μία τέτοια παραβίαση και μάλιστα σε ύψος που με ιδανικές συνθήκες μπορούν να ακουστούν ακόμη και οι μηχανές του, προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Δεν μιλάμε για ένα drone που μπορεί να το χειρίζεται ακόμη και πολίτης, αν και όλοι γνωρίζουν ποιοι τα χειρίζονται και ποιος είναι ο σκοπός των πτήσεών τους. Μιλάμε για ένα πολεμικό αεροσκάφος ξένης χώρας, απόσκλητο, πάνω από μία ελληνική πόλη!