Τις θέσεις που είχε καταθέσει στην συζήτηση για το άσυλο, σε νομοσχέδιο του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου τον Απρίλιο του 2018, υπενθύμισε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Ο κ. Μαυρίδης είχε μιλήσει στην επιτροπή της βουλής για το θέμα και είχε ζητήσει συγκεκριμένα θέματα για τον Έβρο. Ανάμεσα σ’ αυτά ήταν η μη επέκταση και δημιουργία νέων δομών στη Θράκη.
Η συζήτηση και οι απόψεις Μαυρίδη παραμένουν ακόμη επίκαιρες, καθώς τρία χρόνια μετά η σημερινή κυβέρνηση πάει κόντρα -ανεξήγητα- στην τοπική κοινωνία και δημιουργεί νέα δομή στο Φυλάκιο, άσχετα αν την ονομάζει επέκταση.
Την ώρα που η Τουρκία έχει προχωρήσει σε μπαράζ προκλήσεων που δεν αμφισβητούν αλλά δεν υπολογίζουν καμία εθνική κυριαρχία, ακόμη και με υπερπτήση πολεμικού της αεροσκάφους πάνω από την Ορεστιάδα, η κυβέρνηση μία ανάσα από τα σύνορα δημιουργεί δομή για εκατοντάδες άτομα που έχουν περάσει παράνομα τα σύνορα.
Ο δήμαρχος Ορεστιάδας σημειώνει:

2Θ/4/2018!!!
Ακουστέ αν Θέλετε, τι λέγαμε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής πριν τρία(!!)χρονιά για το μεταναστευτικό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:
1)μη βάλετε ούτε σαν σκέψη στο μυαλό σας, επέκταση των δομών.(το άκουσαν).
2)τη συμφωνία Ε.Ε. -Τουρκίας θα τη βρούμε σύντομα μπροστά μας..
3)Ενισχύστε τη φύλαξη των συνόρων(έγινε δυο χρονιά αργότερα επί ν.δ).
4)Ενισχύστε τη φύλαξη με FRONTEX (έγινε δυο χρονιά μετά και με αφορμή τα γεγονότα στις Καστανιές).
5)Οι προσφυγές περιμένουν και ένα μήνα.. και ένα χρόνο κοντά στα σύνορα. Η ροή εισόδου ε ξ α ρ τ α τ α ι από τις προθέσεις της γειτονικής μας χωράς και αυτή τις καθοδηγεί (το βιώσαμε τον Μάρτη του 2020).
6)Ενισχύστε με προσωπικό την υπηρεσία άσυλου (πριν λίγους μήνες, άρχισε να γίνεται, δλδ 2,5 χρονιά μετά)
7)Φτιάξτε βιολογικό καθαρισμό.
Ήταν προβλέψεις μας; Ο χ ι !! Ήταν απλή λογική που προέκυψε από τη γνώση των δεδομένων και την κατάσταση της περιοχής μας.
Η τοπική κοινωνία δ ε ν θέλει απλώς να δικαιώνεται μετά από χρονιά. Θέλει να ακούγεται η άποψή της, που είναι χρήσιμη για όλους!
Μας ακούσατε κύριοι για το μεγάλο θέμα της μη επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου και λάβατε μία απολυτά σωστή απόφαση. Ακουστέ μας συνολικά……

28/4/2018!!!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ,ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ(!!)ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙ…

Δημοσιεύτηκε από Vassilis Mavridis στις Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021