Στο βόρειο τμήμα του Έβρο, βρέθηκε χθες ο αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης. Ο κ. Λαλούσης, αμέσως μετά τη χθεσινή λήξη της τελετής της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών της πολυεθνικής ασκήσεως “DEFENDER Europe 21”, στην οποία και παρευρέθηκε, ο αντιστράτηγος Λαλούσης, δεν επέστρεψε με την επίσημη αποστολή στην Αθήνα, αλλά ανέβηκε από την Αλεξανδρούπολη προς τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, ο λόγος της έκτακτης μετάβασης του Αρχηγού στην περιοχή ευθύνης της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, σχετίζεται με την αυξημένη πίεση που υφίσταται το βόρειο τμήμα του Έβρου και συγκεκριμένα η περιοχή των Πετρωτών, στην οποία κατευθύνονται καθημερινά αρκετοί λαθρομετανάστες, οι οποίοι περνούν στη χώρα μας από την πλευρά της Τουρκίας.
Ο Α/ΓΕΣ, επιθεώρησε μονάδες και φυλάκια της 3ης Ταξιαρχίας ”ΡΙΜΙΝΙ”, δίνοντας εντολές και κατευθύνσεις σε διοικητές και στελέχη.
Λίγο πριν την επίσκεψη Λαλούση ελληνικά f16 πέρασαν από τον Έβρο.
Πάντως το πέρασμα αεροσκαφών από τον Έβρο, είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Πρωτοφανής όμως είναι η παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικό μη επανδρωμένο στρατιωτικό αεροσκάφος, που αποκάλυψε το thraki Νεα.