Σε συγκρότημα κατοικιών το οποίο βρίσκεται εκτός Διδυμοτείχου πήγαν τον υφυπουργό παιδείας Άγγελο Συρίγο ο οποίος επισκέφτηκε το Διδυμότειχο, προκειμένου να το δει και να το αξιολογήσει για τη μετατροπή του σε φοιτητική εστία.
Το συγκρότημα βρίσκεται στον δρόμο προς Ισαάκιο.
Η πρόταση για μετατροπή του σε φοιτητικές εστίες ακούστηκε ότι είναι του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιου Δημοσχάκη.
Αν και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το πλήρες σκεπτικό της πρότασης καταγράψαμε τα εξής.
Το κτήριο είναι το μοναδικό στην περιοχή, περιμετρικά υπάρχουν χωράφια, η πρόσβαση γίνεται μόνο από έναν δρόμο, ο οποίος μάλιστα δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.
Και επειδή δημιουργούνται ερωτήματα, τα καταθέτουμε κι αυτά.
Πώς θα πηγαινοέρχονται οι φοιτητές στην πόλη, ποιος ο χρόνος μετάβασης με τα πόδια προς το κέντρο της πόλης και ποιος προς τη σχολή (όταν αποφασίσουν που κι αν θα την κάνουν).
Θα φωτίζεται όλη η διαδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας;
Η σίτιση των φοιτητών θα γίνεται στον ίδιο χώρο ή θα πρέπει οι φοιτητές να πηγαινοέρχονται για να φάνε, να παρακολουθήσουν μαθήματα, να βγουν μία βόλτα;
Αναζήτησαν άλλα κτήρια εντός της πόλης του Διδυμοτείχου, όπως για παράδειγμα ξενοδοχείο που έχει αναστείλει τη λειτουργία του;
Έλαβαν υπόψιν τους κάποια από τα παραπάνω εύλογα ερωτήματα όταν πήγαν τον υπουργό να δει την προτεινόμενη τοποθεσία;
Και τέλος θέλουμε να ρωτήσουμε.
Το κτήριο της πρότασης απέχει το ίδιο από το κέντρο του Διδυμοτείχου και το κέντρο του Ισαακίου;

Ειλικρινά, θα θέλαμε να μάθουμε πώς προέκυψε μία τέτοια πρόταση.

Ίσως, αν μιλούσαμε για μία άλλα δομή, όπως για παράδειγμα το πολυπόθητο γηροκομείο που δεν υπάρχει στο βόρειο τμήμα του Έβρου, η πρόταση να ήταν καλή, αν βέβαια και το μίσθωμα ήταν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μίας τέτοιας δομής.
Για εστία πάντως, μακριά το βλέπουμε. . .

 

Σε κόκκινο κύκλο η περιοχή της πρότασης Δημοσχάκη . . .ανάμεσα σε Διδυμότειχο και Ισάακιο.