Πολιτική για το συμφέρον του Διδυμοτείχου θέλει να ασκήσει ο πρώην δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τοκαμάνης.
Με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη του Διδυμοτείχου, ο κ. Τοκαμάνης αναμένεται να στηρίξει ολόψυχα τις ρεαλιστικές αποφάσεις που αφορούν στην οριστική λύση για τη στέγαση τόσο της νοσηλευτικής όσο και της νέας σχολής ψυχολογίας που φαίνεται ότι θα λειτουργήσει στην πόλη.
Ως ο δήμαρχος που πιστώνεται την ίδρυση και εγκατάσταση του ΤΕΙ νοσηλευτικής, έχει και συναισθηματικές σχέσεις με τη συγκεκριμένη σχολή. Και μπορεί για εννιά χρόνια να μην ήταν δήμαρχος, πάντα όμως τόνιζε στον τότε δήμαρχο Πατσουρίδη ότι πρέπει να λύσει το στεγαστικό, κάτι που δεν έγινε. Μάλιστα ο Χρήστος Τοκαμάνης, είχε προτείνει να δοθεί προς χρήση από τον δήμο ένα σχολείο για να στεγαστεί η νοσηλευτική.
Με τα δεδομένο να είναι ότι οι δύο σχολές το νέο ακαδημαϊκό έτος θα λειτουργήσουν στο 3ο δημοτικό ο κ. Τοκαμάνης είναι πρόθυμος, σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, να δει θετικά την εξέλιξη, μιλώντας παράλληλα και με γονείς μαθητών οι οποίοι εκφράζουν δυσφορία, προκειμένου από αυτή την προσωρινή αλλαγή να έρθει το μόνιμο καλό για την πόλη του Διδυμοτείχου.
Στο μεταξύ, από το περιβάλλον Τοκαμάνη, εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια για την πρόταση Δημοσχάκη σχετικά με τη λειτουργία φοιτητικών εστιών εκτός Διδυμοτείχου σε μέρος όπου υπάρχουν χωράφια. . . όπως επισήμανε από την πρώτη στιγμή το thraki Νεα.
Ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου, αναμένεται να κρατήσει υπεύθυνη στάση, στηρίζοντας το Διδυμοτείχο, χωρίς όρια, φραγμούς, περιφράξεις και χώρους περιμετρικά των αποθηκών που υπάρχουν σκέψη να μετατραπούν σε πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις. Άλλωστε, ο Χρήστος Τοκαμάνης, θέλει να διεκδικήσει ξανά τον δήμο, με δέσμευση προς τον λαό, ότι το συμφέρον του Διδυμοτείχου, είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα.