Ακόμη μία φορά οι ελληνικές αρχές απλά παρακολουθούν την γειτονική Βουλγαρία, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στέλνει – όπως καταγγέλλουν δεκάδες λαθραίοι μετανάστες – μετανάστες στην Ελλάδα.
Τα περιστατικά πληθαίνουν συνεχώς, ενώ μόλις το Σάββατο το πρωί 75 άτομα συνελήφθησαν στα Δίκαια Τριγώνου.
Πρόκειται για 75 άτομα, τα οποία πέρασαν παράνομα από την Τουρκία στη Βουλγαρία και στη συνέχεια όπως δήλωσαν οι ίδιοι στις ελληνικές αρχές, οι Βούλγαροι τους αφαίρεσαν τα υποδήματα, τους χτύπησαν και τους έστειλαν στην Ελλάδα.
Η είσοδος των ατόμων έγινε από την περιοχή του Ορμενίου. Οι μετανάστες ακολουθώντας τη σιδηροδρομική γραμμή έφτασαν ξυπόλητοι στα Δίκαια όπου και παραδόθηκαν στους αστυνομικούς.
Εκτός από τις τις καταθέσεις τους στην αστυνομία, μαρτυρίες τους έχουν καταγραφεί και από ευρωπαίους δημοσιογράφους οι οποίοι βρίσκονται στον Έβρο και πραγματοποιούν γυρίσματα για ντοκιμαντέρ της Ολλανδικής τηλεόρασης.
Η υπόθεση που κρίνεται εξαιρετικά σοβαρά, αναμένεται να πάρει και ευρωπαϊκές διαστάσεις, καθώς η Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, ενημερώνει frontex και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Στο παρελθόν η Βουλγαρία έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη, αλλά οι καταθέσεις των μεταναστών από διάφορες υποθέσεις είναι καταπέλτης. Πολλές φορές, έχουν εντοπιστεί άτομα χωρίς ρούχα και υποδήματα σε ελληνικό έδαφος και δήλωσαν ότι προέρχονται από την Βουλγαρία, όπου εξωθήθηκαν δια της βίας να περάσουν στην Ελλάδα.
Εκτός από τις φωτογραφίες που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές αρχές, έχουν αποτυπωθεί και εικόνες στα δικαστήρια Ορεστιάδας, με μετανάστες κουρεμένους κατά τον ίδιο τρόπο, με κουρευτική μηχανή, με τα κεφάλια τους να έχουν ξυρισμένες λουρίδες μαλλιών.

Στο μεταξύ, στον Δίλοφο Τριγώνου, αστυνομικοί συνέλαβαν δύο διακινητές, γιατί μετέφεραν με βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα 7 λαθρομετανάστες.
Η στάση της Ελλάδας, που όχι μόνο ανακοινώνει συλλήψεις, αλλά παρέχει και πλήρη δικαιώματα σε όποιον εισέρχεται παράνομα στη χώρα μας, είτε είναι πρόσφυγας είτε παράνομος μετανάστης διαφέρει από τη στάση της γειτονικής χώρας, που όπως καταγγέλλεται επανειλημμένως στέλνει κόσμο στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να γιγαντώνεται το μεταναστευτικό πρόβλημα στον Έβρο.

Φωτό: αρχείο