Εντελώς ακατάλληλες κρίνει τις αποθήκες στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Διδυμοτείχου για τη στέγαση πανεπιστημίου (της σχολής ψυχολογίας) η σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η σύγκλητος συνεδρίασε σήμερα και εξέφρασε τους έντονους προβληματισμούς της παρά το γεγονός ότι επιβεβαιώνει τη βούλησή της για τη λειτουργία από το ακαδημαϊκό έτος 2021 -2022 του υπό ίδρυση τμήματος ψυχολογίας με έδρα το Διδυμότειχο, μόνον εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της ακαδημαϊκώς προσήκουσας εγκατάστασής του.
Το όργανο του πανεπιστημίου τονίζει με ξεκάθαρο τρόπο ότι αποκρούει απολύτως κάθε παρέμβαση τρίτων με γνώμονα μη ακαδημαϊκά κριτήρια, χαρακτηρίζει παντελώς ακατάλληλο το χώρο των αποθηκών για την προσωρινή ή μόνιμη εγκατάσταση του υπό ίδρυση τμήματος ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και θεωρεί ότι ο χώρος αυτός, πέραν της πρακτικής ακαταλληλότητάς του, υποβαθμίζει βάναυσα την ακαδημαϊκή λειτουργία του τμήματος και υπονομεύει τη στελέχωσή του με μέλη ΔΕΠ αλλά και την επιλεξιμότητά του από υποψήφιους φοιτητές, υποσκάπτοντας έτσι τη βιωσιμότητα του ως ακαδημαϊκής μονάδας.
Παράλληλα η σύγκλητος τονίζει ότι παραμένει στις απόψεις που εξέφρασε ο πρύτανης με επιστολή του προς τον δήμαρχο Διδυμοτείχου (δείτε ΕΔΩ) και εκφράζει ανησυχία για την καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων που απαιτούνται για τη λειτουργία της σχολής το νέο ακαδημαϊκό έτος.
Εξουσιοδοτεί δε τις πρυτανικές αρχές να αναζητήσουν και να προτείνουν προς τη Σύγκλητο εναλλακτικές λύσεις για την προσωρινή εγκατάσταση του υπό ίδρυση τμήματος ψυχολογίας σε άλλη πόλη του νομού, όπως η Αλεξανδρούπολη έδρα της σχολής όπου ανήκει το τμήμα, αν τελικά δεν ευδοκιμήσει η εγκατάσταση του στην πόλη του Διδυμοτείχου με αδιαπραγμάτευτες τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις λειτουργίας του.

Ποιοι μετέχουν στη Σύγκλητο του ΔΠΘ
Η Σύγκλητος αποτελείται από:
Τον Πρύτανη
Τους Αντιπρυτάνεις
Τους Κοσμήτορες των Σχολών
Τους Προέδρους των Τμημάτων
Εκπροσώπους των φοιτητών σε ποσοστό 10% του συνόλου των μελών της Συγκλήτου των περιπτώσεων α΄ και δ΄ (οι εκπρόσωποι των φοιτητών είναι κατ΄ ελάχιστον ένας (1) εκπρόσωπος από την κατηγορία των προπτυχιακών και ένας (1) εκπρόσωπος συνολικά από τις κατηγορίες των μεταπτυχιακών και των υποψήφιων διδακτόρων, όπου υπάρχουν )
Τρεις (3) εκπροσώπους, έναν (1) ανά κατηγορία από τα μέλη Ε.ΕΠ., Ε.ΔΙ.Π.. και Ε.Τ.Ε.Π. του Ιδρύματος (εκλέγονται με διετή θητεία και δυνατότητα επανεκλογής για μία ακόμη θητεία)
Έναν (1) εκπρόσωπο των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος (εκλέγονται με διετή θητεία και δυνατότητα επανεκλογής για μία ακόμη θητεία)
Η Σύγκλητος συγκροτείται σε σώμα και λειτουργεί νόμιμα ακόμη και αν δεν έχουν εκλεγεί εκπρόσωποι των φοιτητών, των μελών Ε.Ε.Π, Ε.ΔΙ.Π. Ε.Τ.Ε.Π και των διοικητικών υπαλλήλων.