Είναι ξεκάθαρο ότι το θέμα με τις αποθήκες για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δεν υφίσταται – Το πανεπιστήμιο τις χαρακτηρίζει ακατάλληλες
Οριστική λύση για τη στέγαση των πανεπιστημιακών σχολών του Διδυμοτείχου με στόχο την όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση προς τους μαθητές του Διδυμοτείχου, ζήτησε με επιστολή του προς τον πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου. Ο κ. Χατζηγιάννογλου με επιστολή του απάντησε στην πρώτη επιστολή που του είχε στείλει ο πρύτανης. Στη συνέχεια όμως ο πρύτανης επανήλθε χαρακτηρίζοντας κατάλληλο το 1ο γυμνάσιο για στέγαση της σχολής ψυχολογίας, ότι το ΔΠΘ ποτέ δεν συμφώνησε για εγκατάσταση σχολής στο 3ο δημοτικό κι ότι οι αποθήκες που προτείνει ο δήμος είναι ακατάλληλες.
Μετά την επιστολή του πρύτανη ακολούθησε και η απόφαση της συγκλήτου η οποία χαρακτηρίζει παντελώς ακατάλληλο το χώρο των αποθηκών για την προσωρινή ή μόνιμη εγκατάσταση του υπό ίδρυση τμήματος ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και θεωρεί ότι ο χώρος αυτός, πέραν της πρακτικής ακαταλληλότητάς του, υποβαθμίζει βάναυσα την ακαδημαϊκή λειτουργία του τμήματος και υπονομεύει τη στελέχωσή του με μέλη ΔΕΠ αλλά και την επιλεξιμότητά του από υποψήφιους φοιτητές, υποσκάπτοντας έτσι τη βιωσιμότητα του ως ακαδημαϊκής μονάδας.

Στην επιστολή του στις 10 Ιουνίου ο κ. Χατζηγιάννογλου τόνισε ότι οι προτάσεις για τη στέγαση του πανεπιστημίου (και τις ψυχολογίας και της νοσηλευτικής), στο 3ο δημοτικό, αφορούν σε προγραμματισμό που έχει γίνει σε άμεση συνεργασία και συμφωνία με το υπουργείο παιδείας.
Παράλληλα ο κ. Χατζηγιάννογλου τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των δύο αποθηκών, το οποίο έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με τον υφυπουργό παιδείας Άγγελο Συρίγο και τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», στην περιοχή του ΟΣΕ, προβλέπει την πλήρη διαμόρφωση τους σε χώρο εκπαίδευσης Κατηγορίας IV έως τον Οκτώβριο του 2022, κάτι που το χαρακτηρίζει άμεσο και το οποίο θα προκαλέσει την ελάχιστη δυνατή όχληση των μαθητών του δήμου.
Ο κ. Χατζηγιάννογλου, σε κλίμα συναίνεσης προσκαλεί τον πρύτανη του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο να συζητήσουν για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, για φοιτητές, μαθητές και κατοίκους του Διδυμοτείχου και κυρίως τη βιωσιμότητα των σχολών του ΔΠΘ στην πόλη.
Η επιστολή του δημάρχου στάλθηκε πριν τη 2η επιστολή του πρύτανη και πριν την απόφαση της συγκλήτου.
Το θέμα πάντως αναμένεται να συζητηθεί ξανά την ερχόμενη εβδομάδα με την επίσκεψη του υφυπουργού παιδείας στο Διδυμότειχο.