Στη Βουλή συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση που κατάθεσε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου για την επαναλειτουργία της βιομηχανίας Shelman στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, παρόντος του υπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη.
Η συζήτηση  στη βουλή έγινε μετά  τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο υπουργός για την επαναλειτουργία της Shelman, απαντώντας πριν από έναν χρόνο σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης.
Ο βουλευτής Χαρίτου απευθυνόμενος στον υπουργό του υπενθύμισε ότι «πριν ένα ακριβώς χρόνο είχα ζητήσει από τη βουλή την επαναλειτουργία της βιομηχανίας Shelman στη Κομοτηνή. Δεν θα επαναλάβω τους λόγους. Ότι πρόκειται για μια σύγχρονη μονάδα έτοιμη να επαναλειτουργήσει και να αντέξει στο διεθνή ανταγωνισμό. Ότι υπάρχει βιώσιμο επιχειρησιακό σχέδιο και κατατεθειμένο επενδυτικό ενδιαφέρον. Και βέβαια την τεράστια σημασία που έχει ειδικά για τη Θράκη μια τέτοια επένδυση. Θα πρόσθετα μόνο την δυναμική ανάπτυξης που έχει ο κλάδος του ξύλου διεθνώς και δυστυχώς η χώρα μας καλύπτει την εγχώρια ζήτηση κατά 80% με εισαγωγές προϊόντων του ξύλου, τόνισε ο Δημήτρης Χαρίτου.

«Έχω δουλέψει πάρα πολύ για τη Shelman» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση. Αν έρθουν οι επενδυτές με το bussines plun και το κεφάλαιο το ιδιωτικό που χρειάζεται για να πάρει μπρος η επιχείρηση, αυτομάτως η αναπτυξιακή τράπεζα θα βάλει και το κομμάτι που της αναλογεί είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος είπε παράλληλα ότι το fund που είχε ενδιαφερθεί αποχώρησε με το ξεκίνησε η πανδημία.