Μέχρι και η πρόσκληση άλλαξε προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή δημοτικών συμβούλων, ώστε να υπάρχει απαρτία και να εκλεγεί νέος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου στο Σουφλί.
Η παραίτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου Θανάση Δημούτση, ο οποίος μίλησε για κλειστή ομάδα, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου. Στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν εμφανίστηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (εξαίρεση ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης), με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να αναβληθεί για αύριο. Για αύριο όμως, οι σύμβουλοι έχουν προσκληθεί να μετέχουν δια τηλεδιάσκεψης. Αυτό όμως ίσως να μην είναι ικανό – θα αποδειχθεί αύριο – για να μετέχουν οι σύμβουλοι έστω με κινητό, λάπτοτ, τάμπλετ, σταθερό υπολογιστή . . .
Ο δήμαρχος Σουφλίου (φωτογραφία) προτείνει για πρόεδρο τον συνταξιούχο αστυνομικό Μιχάλη Πιτιακούδη, ο οποίος όμως αν δε υπάρχει απαρτία μπορεί να εκλεγεί μόνο δια τον παραιτήσεων – μη αποδοχής της θέσης του προέδρου από τους συμβούλους που προηγούνται σε σειρά εκλογής.
Κι εδώ έρχονται κι άλλες παράμετροι οι οποίες πρέπει να εξεταστούν.
Τι θα γίνει για παράδειγμα αν κάποιος αποδεχτεί τη θέση και δεν γίνει πρόεδρος ο Πιτιακούδης, ο οποίος είναι 9ος σε σειρά εκλογής;
Προφανώς, όποιος αποδεχθεί τη θέση, θα είναι ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Αν δε στο άλλο σενάριο τη θέση αποδεχθεί ο παραιτηθείς Θανάσης Δημούτσης, θα ξαναείναι πρόεδρος μετά την παραίτησή του, σενάριο όμως που δεν έχει πιθανότητες.

Όλα θα φανούν αύριο.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, κρατάμε το γεγονός ότι η πρώτη συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας και η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.