Μόνο δύο μέρες την εβδομάδα ανοίγει το κατάστημα της εθνικής τράπεζας στις Φέρες. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Φερών Νίκο Γκότση το κατάστημα ανοίγει μόνο Δευτέρα και Παρασκευή, με τον δημοτικό σύμβουλο να εμφανίζει αμφιβολία και επιφύλαξη για το τι θα γίνει από τον Νοέμβριο.

Ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Κολγιώνης ανέφερε τον Ιούλιο : Ανεστάλη η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της από την πόλη των Φερών, μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2021.
Φαίνεται πως τόσο η προσπάθεια σε τοπικό επίπεδο, όσο και η συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και των Βουλευτών Έβρου με τα ανώτερα στελέχη της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, έφεραν αποτέλεσμα.
Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν, με τη στάση τους και την προσπάθειά τους, για τη λήψη αυτής της απόφασης.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι την οριστική παραμονή της Εθνικής Τράπεζας στις Φέρες.

Συνάντηση με στελέχη της τράπεζας στην Αθήνα στις 12 Ιουλίου είχε και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, παρουσία των βουλευτών Έβρου. Στη συνάντηση τονίστηκε η αναγκαιότητα διατήρησης του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις Φέρες πρωτίστως για την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των συνδημοτών μας, καθώς θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το κεντρικό κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη αλλά και για λόγους υψηλού συμβολισμού που επιτάσσουν τη διατήρηση λειτουργίας του υποκαταστήματος στην ακριτική μας περιοχή.
Επισημάνθηκε επίσης, ότι πρόκειται για μια απόφαση που διαταράσσει την οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή ενώ παράλληλα ενισχύει το αίσθημα της οικονομικής ανασφάλειας,
την ίδια ώρα μάλιστα που πραγματοποιούνται ενέργειες τόνωσης του αισθήματος της εθνικής μας ασφάλειας μέσω της κατασκευής του φράχτη.