Δείτε από την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Έλληνες Αειναύτες
Καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή στις 11:00
Σειρά ντοκιμαντέρ με θέμα την ελληνική ναυτιλία και τους πρωτοπόρους της Αειναύτες, τους ανθρώπους που έκαναν την ελληνική ναυτιλία να είναι πρώτη στον κό­σμο. Μέσα από κείμενα και συνεντεύξεις παρουσιάζε­ται η καταγωγή τους, η πορεία τους, οι μνήμες τους και μέσω αυτών η παράδοση, η εξέλιξη και τα διαχρονικά επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας.

Αστικό Τοπίο
Καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή στις 16:00
Σειρά ντοκιμαντέρ για την ελληνική αρχιτεκτονική, που αναδεικνύει την ιστορία εμβληματικών τοπίων του α­στικού ιστού.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο
Καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20:00 και Σάββατο στις 18:00
Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστο­ρίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.

Τα Αγαθά Κόποις Κτώνται
Δευτέρα, 23/8 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ του Φι Άμπο. Ο Νιλς είναι αγρότης κι ένας από τους τελευταίους ιδεαλιστές στις γεωργικές περιοχές της Δανίας. Παράγει μερικά από τα πιο εκλε­κτά προϊόντα του κόσμου, που εξυμνούνται από τους καταναλωτές, αποσπούν βραβεία από το φημισμένο ε­στιατόριο ΝΟΜΑ της Κοπεγχάγης και καλλιεργούνται σε αρμονία με τη Φύση. Ωστόσο, οι αρχές δεν βλέπουν με καλό μάτι τις μεθόδους του Νιλς και απειλούν να του αποσύρουν την άδεια να εκτρέφει ζώα.

«Ιχνευτές» του Σοφοκλή
Τετάρτη, 25/8 στις 24:00
Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδε­λιώδη, βασισμένη στο έργο «Ιχνευτές» του Σοφοκλή, με τους Ανδρέα Καρακότα, Βασίλη Σπυρόπουλο, Ρένα Κυπριώτη κ.α Είναι το μόνο διασωθέν σατυρικό δράμα του ποιητή και αναφέρεται στην κλοπή των ιερών βο­διών του Απόλλωνα από τον νεαρό Ερμή και την εφεύ­ρεση του πρώτου έγχορδου, της λύρας.

Τρωάδες
Παρασκευή, 27/8 στις 22:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη με τους: Ειρήνη Παπά, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Κάθριν Χέ­μπορν, Ζενεβιέβ Μπυζόλντ. Μουσική: Μίκης Θεοδωρά­κης (1971). Κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης τραγωδίας του Ευριπίδη. Μετά την πτώση της Τροίας οι αιχμάλωτες γυναίκες της πόλης περιμένουν να επιβιβα­στούν στα πλοία που θα τις μεταφέρουν στην Ελλάδα.

Εφευρέσεις που Άλλαξαν τον Κόσμο
Σάββατο, 28/8 στις 21:00
Σειρά ντοκιμαντέρ του BBC που μας μεταφέρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ανθρώπινη ιστορία, έχοντας ως επίκεντρο 6 σπουδαίες εφευρέσεις, οι οποίες δια­μόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Άδικος Κόσμος
Σάββατο, 28/8 στις 23:00
Ελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία του Φίλιππου Τσί­του με τους: Αντώνη Καφετζόπουλο, Θεοδώρα Τζή­μου, Χρήστο Στέργιογλου (2011). Ένας προανακριτής της αστυνομίας αποφασίζει μια μέρα αποφασίζει να γί­νει δίκαιος. Θα αθωώνει όλους αυτούς που έπεσαν στο έγκλημα επειδή δεν είχαν «στον ήλιο μοίρα». Αυτή η
προσπάθειά του όμως τον μπλέκει σε μια απίστευτη πε­ριπέτεια.

Πίσω από τη Γαλάζια Πόρτα
Κυριακή, 29/8 στις 17:30
Πολωνική νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Μάριους Πάλε με τους: Έβα Μπλάτζικ, Μίχαλ Ζεμπρόφσκι (2016). Τι κρύβεται πίσω από τη γαλάζια πόρτα που εμφανίζεται μόνο όταν κλείσουμε τα μάτια μας πριν πέσουμε για ύπνο; Ο μαγικός, τρομακτικός κόσμος, που εκτείνεται πίσω από αυτό το φανταστικό κατώφλι είναι γεμάτος θαρραλέους ήρωες, μυστηριώδη τέρατα και καινούρ­γιους φίλους – ακόμα και πολύχρωμα πουλιά που μι­λούν τη γλώσσα των ανθρώπων.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/