Μέσα από εφαρμογές και υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, διαδόθηκε η πληροφορία ότι η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της και άγνωστος αριθμός Αφγανών που βρίσκεται στην Τουρκία, κατευθύνθηκε προς την Αδριανούπολη.
Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι κινητοποιήθηκαν στρατοχωροφύλακες, ενώ οι ίδιοι οι Αφγανοί οι οποίοι ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη, ενημερώθηκαν ότι η πληροφορία που διαδόθηκε ότι η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορά της από τις 28 μέχρι και τις 31 Αυγούστου, δεν ισχύει.

Άλλοι μετανάστες, επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη, άλλοι παραμένουν στην Αδριανούπολη και θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα κι άλλοι κατευθύνθηκαν προς Βουλγαρία.

Και πριν λίγες εβδομάδες υπήρχε κινητοποίηση και προσπάθεια συγκέντρωσης μεταναστών στα σύνορα Τουρκίας – Ελλάδας, όμως η επιχείρηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ», όπως την είχαν ονομάσει όσοι την είχαν σχεδιάσει δεν ξεκίνησε ποτέ.

Την ίδια ώρα, η Βουλγαρία αναπτύσσει μονάδες των ειδικών δυνάμεών της στα σύνορα με την Τουρκία, για να αποτρέψει παράνομες εισόδους στη χώρα της.