Δείτε την 20 έως τις 26 Σεπτεμβρίου στη Βουλή τηλεόραση.

Πρωινή Επισκόπηση
Καθημερινά, Δευτέρα με Παρασκευή στις 09:00
Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με τον Λάμπρο Πέγκο και τη Λουκία Γκάτσου. Πρώτος καλεσμένος ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποί­ος ανέλυσε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενίσχυση του οικογενειακού προϋπολογισμού απένα­ντι στο κύμα ακρίβειας.

Ο Κήπος του Γιάλομ
Δευτέρα, 20/9 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ του Σαμπίνε Γκίσιγκερ (2014). Ο Αμερι­κανός ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Ίρβιν Γιάλομ μιλά για την προσωπική του ζωή και το επιστημονικό του έργο.

Το Διαζύγιο: Η Δίκη της Βίβιαν Αμσαλέμ
Τετάρτη, 22/9 στις 24:00
Ταινία σε σκηνοθεσία Ρονίτ Ελκαμπέτζ και Σλομί Ελκαμπέτζ, με τους Ρονίτ Ελκαμπέτζ, Σιμόν Αμπκα­ριάν, Γκαμπί Αμρανί (2014). Η Βίβιαν Αμσαλέμ βρί­σκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της, ο οποίος δεν δέχεται να της δώσει διαζύγιο. Καθώς ο θρησκευτικός νόμος στο Ισραήλ απαιτεί τη συναίνεση του συζύγου, το δικαστήριο των ραβίνων αδυνατεί να βρει λύση. Η Βίβιαν όμως επιμένει, επιστρέφοντας κάθε φορά με μια καινούργια αίτηση.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη, 23/9 στις 23:00

Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Συζή­τηση για το νέο πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς. Τι προ­βλέπει ο νέος νόμος για την προστασία τους και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών; Οι θέσεις των κομμά­των και των φιλοζωικών οργανώσεων.​

Θυμάσαι τη Ντόλι Μπελ;
Παρασκευή, 24/9 στις 22:00
Γιουγκοσλάβικη ταινία, σε σκηνοθεσία Εμίρ Κουστουρί­τσα με τους: Σλάβκο Στίμακ, Σλόμπονταν Αλιγκρούντις (1981). Ένας 16χρονος νέος αντιμετωπίζει τον έρωτα και πολλά άλλα προβλήματα σε μια επαρχιακή πόλη της Γιουγκοσλαβίας, στις αρχές της δεκαετίας του ‘60.

Βουλή Επί 7
Σάββατο, 25/9 στις 11:00

Ενημερωτική εκπομπή με τη Θάλεια Γιτοπούλου και τον Παναγιώτη Βολάνη, που παρουσιάζει όλες τις δρα­στηριότητες του Ελληνικού Κοινοβουλίου την εβδομά­δα που πέρασε.

Ημερολόγια Ιστορίας
Σάββατο, 25/9 στις 17:00

Εκπομπή με το Γιώργο Γαβαλά, που παρουσιάζει γεγο­νότα από τη νεότερη Ελληνική και παγκόσμια ιστορία. Η αυτοπυρπόληση του φοιτητή Κώστα Γεωργάκη το 1970 στην Ιταλία, ο οποίος διαμαρτυρόταν κατά της Χούντας. Ο θάνατος του πρώτου Νομπελίστα ποιητή της Ελλάδας Γιώργου Σεφέρη – πώς η κηδεία του έγινε πάν­δημη διαδήλωση κατά του στρατιωτικού καθεστώτος, υπό το αμήχανο βλέμμα της αστυνομίας. Σεπτέμβριος του 1984 και ο Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου συναντά τον Συνταγματάρχη Καντάφι στη Λιβύη – τι ζήτησε ο Λίβυος ηγέτης από τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο
Σάββατο, 25/9 στις 18:00
Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστο­ρίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.

Σάλβο
Σάββατο, 25/9 στις 23:00
Ιταλική ταινία, σε σκηνοθεσία Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτσα με τους: Σαλέχ Μπακρί, Σάρα Σε­ραγιόκο, Λουίτζι Λο Κάσκιο (2013). Ο Σάλβο είναι ένας εκτελεστής της Σικελικής Μαφίας, ο οποίος αναλαμβά­νει να βγάλει από τη μέση έναν αντίπαλό του. Μάρτυρας της δολοφονίας, όμως, θα γίνει η τυφλή αδελφή του θύ­ματος, στην οποία ο Σάλβο χαρίζει τη ζωή, κρύβοντας την αλήθεια από το αφεντικό του. Βραβείο στην Εβδο­μάδα Κριτικής του 66ου Φεστιβάλ Καννών.

Η Σου Έγινε Αόρατη
Κυριακή, 26/9 στις 17:30
Νεανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Μάρκους Ντίντριχ(Γερμανία-Λουξεμβούργο 2018). Η 12χρονη Σου βρί­σκει καταφύγιο στα κόμικς με ηρωίδα τη Supermoon. Ταυτίζεται μαζί της μια και ο κόσμος γύρω της την α­γνοεί. Στο σχολείο την εκφοβίζουν, ο πατέρας της λείπει συχνά από το σπίτι, καθώς είναι μουσικός, και η μητέρα της, μια εκκεντρική επιστημόνισσα, κυνηγάει, μαζί με τη συνεργάτιδά της την Λένια, τον επτασφράγιστο ερευνη­τικό της στόχο: να συνθέσει έναν μαγικό ορό, που θα αποτελέσει πανάκεια κατά κάθε διαταραχής και ασθέ­νειας που υπάρχει στον κόσμο.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/