Αν κάποιος αναφέρει τη λέξη Πάτρα και απευθυνθεί για την πόλη της Πελοποννήσου το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων είναι η λέξη «Πατρινό καρναβάλι»!
Άρρηκτα συνδεδεμένη στο μυαλό των περισσότερων η Πάτρα με το ξέφρενο καρναβάλι της και τις ημέρες διασκέδασης που προσφέρει εκείνη την περίοδο σε μεγαλύτερο επίπεδο από ότι αν την επισκεφτείς κάποια άλλη στιγμή μέσα στο έτος!
Τώρα αν είσαι από αυτούς που πέρασαν σε κάποια σχολή στην Πάτρα ή είσαι φοιτητής και έφηβος στα χρόνια του κορονοϊού, σαφώς ορθά θα αναφέρεις πως δεν έχεις βιώσει την παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού μαζί με όλα όσα η πανδημία διέκοψε στο πέρασμα της!

Επίσης είσαι από αυτούς που δεν γνωρίζουν, αν θα έχουν τη τύχη να βιώσουν τους ρυθμούς της άμεσα ή και ποτέ, αφού οι νέες αυτές συνθήκες μας αποτρέπουν από τέτοιου είδους συγκεντρώσεις.
Το Πατρινό καρναβάλι αποτελούσε πόλο έλξης για πολλούς εγχώριους και μη τουρίστες, μια περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στην Πάτρα από επισκέπτες, που χαρακτηριζόταν από διοργάνωση εκδηλώσεων διαφόρων ειδών, πολύ μεγαλύτερη έως υπερβολική κατανάλωση σε μαγαζιά κυρίως διασκεδάσεως που είχαν την τιμητική τους  και φυσικά αυξημένη κίνηση σε κρατήσεις στα ξενοδοχεία στην Πάτρα https://theboldtypehotel.com/el/ ! Όσοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ή ήταν επιχειρηματίες , εκτός ότι περίμεναν την περίοδο του καρναβαλιού, κάθε χρόνο επένδυαν σε αυτή με σκοπό να τους αποφέρει το κέρδος που επιθυμούσαν.

Μιλάμε για μια περίοδο που για 3 ημέρες  ο κόσμος κατέφθανε στην Πάτρα από κάθε κατεύθυνση, οι δρόμοι ασφυκτιούσαν, το ίδιο και τα μαγαζιά, ενώ όλα τα ξενοδοχεία στην Πάτρα ήταν γεμάτα με κόσμο που είχαν ως στόχο την διασκέδαση.

Πολλοί ήταν από την άλλη πλευρά και αυτοί που θεωρούσαν τη συγκεκριμένη περίοδο, μη παραγωγική και όχι τόσο κερδοφόρα, καθώς εστίαζαν στο πελατειακό κοινό που κυμαινόταν σε μικρές κυρίως ηλικίες, με συγκεκριμένο διαθέσιμο ποσό χρημάτων να διαθέσει και φυσικά με συγκεκριμένες συνήθειες.

Έτσι θα έβλεπες σαφώς τις καφετέριες γεμάτες, αλλά τα εστιατόρια λιγότερο, θα έβλεπες τα ξενοδοχεία στην Πάτρα που είχαν χαμηλότερες τιμές στο κέντρο γεμάτα, αλλά όχι τα ξενοδοχεία στην Πάτρα που είχαν τέτοιες παροχές που απευθύνονταν σε άλλο κοινό αγοράς.

Με λίγα λόγια η συγκεκριμένη περίοδος του καρναβαλιού στην Πάτρα για κάποιους θεωρούνταν απίστευτα κερδοφόρα και ίσως ήταν κα στην πράξη ενώ για άλλους ήταν αδιάφορη.

Φυσικά όταν και για λίγες ημέρες ο κόσμος που επισκέπτεται μια περιοχή αυξάνεται δραματικά πολύ σε σχέση με μια άλλη συνηθισμένη περίοδο, σίγουρα αυτό αποφέρει κίνηση και μια αύξηση στη ροή των χρημάτων.