Ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για το νέο σχήμα διοίκησης του δήμου, από τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.
Την επόμενη εβδομάδα ο κ. Χατζηγιάννογλου αναμένεται να πάρει και την τελική του απόφαση για το ποιοι θα είναι αντιδήμαρχοι στο δήμο Διδυμοτείχου.
Σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αλλαγές και σχεδόν σίγουρο ότι τουλάχιστον δύο από τους νυν αντιδημάρχους δε θα δουν την ανανέωση της θητείας τους.
Οι λόγοι είναι πολλοί, αν και προφανώς ο δήμαρχος θα μιλήσει για ανάγκη ανανέωσης, διεύρυνσης και προσπάθεια συναίνεσης στο δημοτικό συμβούλιο.
Στο τελευταίο θα βασιστεί, για να παρουσιάσει όπως όλα δείχνουν αντιδήμαρχο από την παράταξη του Χρήστου Τοκαμάνη.
Η εξέλιξη αν και αναμένεται να ενοχλήσει σφόδρα τον κ. Τοκαμάνη, η πλευρά του δημάρχου όμως εκτιμά ότι θα λειτουργήσει προς όφελος και του δήμου και της δικής του παράταξης.
Ο Πασχάλης Αδαμάκης αναμένεται να αντικατασταθεί, ενώ ένας από τους Μπιλιακάκη, Τσιμπαλνιώτη και Θεοδοσίου μάλλον θα μετακινήθει σε άλλο πόστο.
Γρίφος παραμένει το ποιος θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Στο τραπέζι έχουν πέσει πολλά ονόματα.
Δεν θα αποτελέσει έκπληξη, αν και δεν είναι πιθανό, πρόεδρος να προταθεί και να εκλεγεί λόγω διευρυμένης πλειοψηφίας ο πρώην δήμαρχος Πάρις Πατσουρίδης.
Πέρα από συμβολισμούς, η εκλογή Πατσουρίδη σ’ αυτή τη θέση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο πρώην δήμαρχος Τοκαμάνης θα πρέπει για να πάρει το λόγο στο συμβούλιο να τον ζητάει από τον πρόεδρο και πρώην δήμαρχο Πατσουρίδη.
Το σενάριο πάντως είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη, καθώς ο κ. Πατσουρίδης ετοιμάζεται να διεκδικήσει ξανά το δήμο και για λόγους πολιτικούς, αναμένεται να επιλέξει να παραμείνει στα έδρανα των συμβούλων, ώστε να στηρίζει ή να αντιπολιτεύεται τη δημοτική αρχή, ανάλογα με την κρίση και τις ανάγκες της πολιτικής του επιλογής.

Οι αλλαγές θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες και ήδη κάποιοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα μετακινηθούν στην καλύτερη των περιπτώσεων σε άλλο γραφείο.

Έτσι άλλωστε είναι η ζωή και η πολιτική. Οι αλλαγές είναι μέσα στο παιχνίδι και οι εξελίξεις τέτοιες, που δεν φαίνονται στο φλιτζάνι του καφέ, όσο καλή κι αν είναι η καφετζού.