Ο Χρήστος Κακαλής, μόνο τυχαία δεν σάρωσε στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

Ένα αποτέλεσμα που το έβλεπαν όσοι ήταν διαβασμένοι και προσπερνούσαν, όπως σχεδόν πάντα της φαμφάρες και τις υπερπροβολές.

Στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, αναδείχθηκε ότι το κόμμα, έχει δικά του παιδιά, τα οποία είναι αγαπητά στη βάση, όχι γιατί οι ψηφοφόροι έχουν να περιμένουν κάτι, αλλά γιατί αναγνωρίζουν την προσφορά, το ήθος, τους χαμηλούς τόνους, το επιστημονικό κύρος και την πορεία χρόνων. Ο Χρήστος Κακαλής, με καταγωγή από το Σουφλί ήταν το πρόσωπο των εκλογών. Τα αποτελέσματα άλλωστε είναι αυτά που το επιβεβαιώνουν.

Χωρίς να κάνει υπερβολικό προεκλογικό αγώνας, χωρίς να παίρνει μαζικά τηλέφωνα, χωρίς να στήσει στασίδι στα εκλογικά κέντρα, αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους στους υποψηφίους για το συνέδριο του κόμματος και δεύτερος πίσω από το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο Γιάννη Βραχιόλογου στα μέλη της ΔΕΕΠ. Άλλωστε, η δεύτερη θέση δε θα μπορούσε να είναι άλλη, καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα ήταν άδικο για το κόμμα και την ιστορία του στον Έβρο κι αυτό γιατί ο Γιάννης Βραχιόλογου αποτελεί πρόσωπο σεβασμού, αναφοράς και μεγάλου κύρους.

Ο Χρήστος Κακαλής, εδώ και δεκαετίες, έχει καταφέρει να χτίσει το δικό του προφίλ. Χαμηλών τόνων, ευγενικός, με σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, όχι μόνο μέσα από το κόμμα, αλλά και μέσα από την εργασία του στη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, στην οποία αποτελούσε τον γενικό διευθυντή, έχει χαρακτηριστικά ανθρώπου που σπάνια συναντάς. Ακόμη κι όταν έχει διαφορετικές απόψεις, εκφράζεται με απόψεις κι όχι με κραυγές και κυρίως δεν περιμένει άλλοι να μιλήσουν ή να γράψουν γι’ αυτόν. Και να μιλήσει μπορεί και μιλάει όταν θέλει, με τον τρόπο που κρίνει ο ίδιος ότι είναι σωστός.

Ανθρώπους σαν τον Κακαλή, η Νέα Δημοκρατία, οφείλει να τους αξιοποιήσει, αν πραγματικά θέλει να κρατήσει τις στενές και καλές επαφές με τη βάση του κόμματος, αλλά και με άτομα τα οποία δεν πρόκειται να αποτελέσουν ψηφοφόρους τους, κάτι που ίσως το κόμμα έχει περισσότερη ανάγκη, από κάθε άλλη φορά.

 

Τα αποτελέσματα των εκλογών για τα μέλη ΔΕΕΠ Έβρου

1

ΒΡΑΧΙΟΛΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

577

2

ΚΑΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

536

3

ΧΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ

446

4

ΖΙΩΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

437

5

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

408

6

ΓΙΑΜΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ

338

7

ΚΑΝΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

279

8

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

260

9

ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

246

10

ΚΟΖΑΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

237

11

ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

188

12

ΒΡΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

168

13

ΓΙΑΛΑΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

137

14

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

121

15

ΛΟΥΠΑΣΑΚΗ ΧΡΥΣΗ

110

16

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

93

17

ΚΑΔΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ

65

18

ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

58

 

Τα αποτελέσματα των εκλογών για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

1

ΚΑΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

609

2

ΤΖΙΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

519

3

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

485

4

ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

467

5

ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

374

6

ΓΙΑΜΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ

367

7

ΓΚΟΥΛΙΑΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

343

8

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

336

9

ΚΑΝΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

297

10

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

238

11

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

215

12

ΜΑΤΖΙΟΥΝΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

215

13

ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

213

14

ΜΠΟΥΤΖΙΚΑΣ ΡΑΦΑΗΛ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

200

15

ΔΡΟΥΜΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

174

16

ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

173

17

ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

162

18

ΖΗΝΤΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

137

 

 


Ο Χρήστος Κακαλής, είναι Γενικός Διευθυντής στην ΔΕΥΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος M.Sc.  στην Ωκεανογραφία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπήρξε για αρκετά χρόνια  Διευθυντής της Υπηρεσίας  Περιβάλλοντος της ΔΕΥΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης με αντικείμενο την διαχείριση των υδάτινων πόρων, την επεξεργασία και τον ποιοτικό έλεγχο του νερού, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΔΕΥΑ, και του ΔΣ του Περιφερειακού Τμήματος Αν Μακεδονίας και Θράκης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών του οποίου διετέλεσε και πρόεδρος, ενώ στο παρελθόν ήταν και πρόεδρος της ένωσης προστασίας καταναλωτών Έβρου.