Ένας Έλληνας 41 ετών και η 35χρονη φίλη του έχουν συλληφθεί από χθες και κρατούνται στην Τουρκία.
Πρόκειται για ένα ζευγάρι από την Αλεξανδρούπολη, το οποίο επέλεξε να περάσει λίγες ξέγνοιαστες ώρες στην Αδριανούπολη και για το σκοπό αυτό ξεκίνησαν από την Αλεξανδρούπολη.
Χθες έκαναν είσοδο

 

στην Τουρκία από το τελωνείο Καστανεών, όμως άγνωστο για ποιο λόγο στη συνέχεια συνελήφθησαν από Τούρκους. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του thraki Νεα, έχουν συλληφθεί από στρατοχωροφύλακες, όπως ακριβώς είχαν συλληφθεί δύο Έλληνες στρατιωτικοί τον Μάρτιο του 2018.
Το θέμα που αποκάλυψε το thraki Νεα και σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, η σύλληψη του ζευγαριού έγινε γιατί βρέθηκαν σε απαγορευμένη περιοχή. Το ζευγάρι υποστήριξε ότι οδηγήθηκε στο σημείο από λάθος του Gps, το οποίο χρησιμοποίησαν, όπως κάνουν πάρα πολλοί τουρίστες σε χώρες του εξωτερικού.
Αυτή την ώρα, κρατούνται στην Κεσσάνη και γίνονται προσπάθειες ώστε να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς δεν προκύπτει από πουθενά ότι εμπλέκονται σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.
Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι από την ώρα που το thraki Νεα αποκάλυψε την υπόθεση, οι αστυνομικές αρχές στην Ελλάδα δεν επιβεβαίωναν την είδηση, ενώ άλλες γραμμές κρατούσαν σιγά ασυρμάτου.
Αυτό δεν συνέβη μόνο με το thraki Νεα, αλλά και με δημοσιογράφους από άλλα μέσα οι οποίοι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με υπεύθυνους. Το γεγονός δε ότι ο συλληφθείς είναι αστυνομικός, κάνει ακόμη σημαντικότερη την ανάγκη επιβεβαίωσης της είδησης από την ΕΛΑΣ.
Η σύλληψη του ζευγαριού έγινε στην περιοχή Ντουράν απέναντι από την Παλαιά Σαγήνη Ορεστιάδας. Μάλιστα έχουν εξεταστεί τα κινητά τους και η υπόθεση δεν φαίνεται να δένει με κάποια παράνομη δραστηριότητά τους στην Τουρκία.
Αντίθετα περισσότερο απ’ όλα μοιάζει με ρομαντική εκδρομή, όπως θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε ζευγάρι.
Αυτή την ώρα κρατούνται στην Κεσσάνη, με τις ελληνικές αρχές του υπουργείο εξωτερικών και την πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα, να βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές της Τουρκίας ώστε το ζευγάρι να αφεθεί ελεύθερο.
Για ότι νεότερο, το thraki Νεα, θα ενημερώσει άμεσα.