Δείτε από 6 έως 12 Δεκεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Φιλαράκος
Δευτέρα, 6/12 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Χάιντι Χόνινχμαν (2018). Έξι τρυφερές ιστορίες ανιδιοτελούς προσφο­ράς, στήριξης και αγάπης, με πρωταγωνιστές ισάριθ­μους ανθρώπους, που ανακαλύπτουν πως η ρήση «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» δεν είναι απλώς ευ­φυολόγημα, αλλά απόσταγμα σοφίας.

Τραγουδώντας την Ιστορία
Τρίτη, 7/12 στις 23:00
Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει σημαντικά ιστο­ρικά γεγονότα, αναδεικνύοντας τη μουσική που τα συνόδευε και ταυτίστηκε μαζί τους στη συλλογική μας μνήμη.

Έρωτας και Τέχνη
Τζόρτζια Ο’Κιφ και Άλφρεντ Στίγκλιτζ
Τετάρτη, 8/12 στις 23.30
Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει φλογερούς και θυελλώδεις έρωτες μεταξύ διάσημων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας παράλληλα και τον τρόπο που οι σχέ­σεις αυτές επηρέασαν την καλλιτεχνική τους δη­μιουργία.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη, 9/12 στις 23:00
Ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού του κρά­τους για το 2022, η εκπομπή θέτει στο επίκεντρο τις προσδοκίες και τις αβεβαιότητες σε περιβάλλον παν­δημίας.

Η Θυσία
Παρασκευή, 10/12 στις 22:00
Σουηδική ταινία, σε σκηνοθεσία του Αντρέι Ταρκόφ­σκι με τους: Ερλαντ Γιόζεφσον, Σούζαν Φλίτγουντ (1986). Σε μια ήσυχη και απόμερη περιοχή της Σουη­δίας, ο Αλεξάντερ και η οικογένειά του γιορτάζουν τα γενέθλιά του, όταν πληροφορούνται πως απειλούνται από πυρηνικό όλεθρο.

Μικροκύμματα: Wild Life-
The Trenches-Sunday-Lies-III
Παρασκευή, 10/12 στις 24:00
Δέκα ωριαίες συλλογές αριστουργημάτων του διε­θνούς animation μικρού μήκους, σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Η ανθολογία περιλαμβάνει 48 anima­tion παραγωγής 2000-2020, διάρκειας 1 έως 42 λε­πτών, από Ευρωπαίους, Ασιάτες και Αμερικανούς δημιουργούς. Τα έργα έχουν διακριθεί με βραβεία Όσκαρ, υποψηφιότητες Όσκαρ, βραβεία Εμίλ, ενώ έχουν βραβευτεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του είδους.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο
Σάββατο, 11/12 στις 18:00
Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυ­μίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκό­σμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπι­νη μοίρα.

Βαν Γκογκ
Σάββατο, 11/12 στις 21:00
Ένα ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της προσωπικής ζωής του κορυφαίου Ολλανδού ζωγρά­φου Βίνσεντ Βαν Γκογκ, που αντιπροσωπεύει μια θρυ­λική μορφή στην ιστορία της τέχνης, με τον περιπετειώ­δη βίο και το τραγικό τέλος του.

Χωρίς Αγάπη
Σάββατο, 11/12 στις 23:00
Ρωσογαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Αντρέι Σβιάνγκι­ντσεφ με τους: Μαριάνα Σπίβακ, Αλεξέι Ροζίν, Ντάρια Πισάρεβα (2017). Η Ζένια και ο Μπόρις βρίσκονται στα πρόθυρα του διαζυγίου. Οι συνεχείς καβγάδες τους επη­ρεάζουν τη σχέση με τον 12χρονο γιο τους Αλιόσα, ο οποίος μια μέρα εξαφανίζεται μυστηριωδώς.

Η Σου Έγινε Αόρατη
Κυριακή, 12/12 στις 17:30
Νεανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Μάρκους Ντίντριχ (Γερμανία-Λουξεμβούργο 2018). Η 12χρονη Σου βρί­σκει καταφύγιο στα κόμικς με ηρωίδα τη Supermoon. Ταυτίζεται μαζί της μια και ο κόσμος γύρω της την α­γνοεί. Στο σχολείο την εκφοβίζουν, ο πατέρας της λεί­πει συχνά από το σπίτι και η μητέρα της, μια εκκεντρι­κή επιστημόνισσα, κυνηγά, μαζί με τη συνεργάτιδά της
Λένια, τον επτασφράγιστο ερευνητικό της στόχο: να συνθέσει έναν μαγικό ορό, που θα αποτελέσει πανάκεια κατά κάθε διαταραχής και ασθένειας.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/