Το μέτρο της έκδοσης άδειας για επισκέψεις στην Τουρκία επαναφέρει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Το αρχηγείο όπως πληροφορείται το thraki Νεα, ενημερώνει τους αστυνομικούς ότι απαιτείται άδεια για την έξοδό τους στο εξωτερικό (εδικά την Τουρκία).
Το μέτρο ήταν σε ισχύ για πάρα πολλά χρόνια, φαίνεται όμως ότι έχει ατονήσει, καθώς αν ένας αστυνομικός διαθέτει διαβατήριο, μπορεί μ’ αυτό να κάνει έξοδο από τη χώρα. Άλλωστε στο διαβατήριο δεν αναγράφεται επάγγελμα.

Αφορμή για την ενημέρωση από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ φαίνεται πως είναι η σύλληψη Έλληνα αστυνομικού και της συντρόφου του στην Αδριανούπολη την Κυριακή το βράδυ, καθώς εντοπίστηκαν κοντά σε απαγορευμένη περιοχή.
Ο αστυνομικός και η σύντροφός του, βρίσκονται υπό περιορισμό σε ξενοδοχείο στην Αδριανούπολη και οι ελληνικές αρχές περιμένουν την επιστροφή τους στην Ελλάδα, καθώς τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι, αλλά δεν μπορούν ακόμη να εγκαταλείψουν τη χώρα, με το σκεπτικό ότι πρέπει να ολοκληρωθεί έλεγχος στα κινητά τους τηλέφωνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο, παρά μόνο προσωπικά δεδομένα.