Νωρίς το μεσημέρι πραγματοποίησαν είσοδο στην Ελλάδα από την Τουρκία, ο αστυνομικός και η σύντροφός του, που είχαν συλληφθεί στην Τουρκία, με την κατηγορία ότι εντοπίστηκαν σε απαγορευμένη ζώνη την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.
Το ζευγάρι πραγματοποίησε είσοδο από τις Καστανιές, χωρίς να προκληθεί κανένας θόρυβος, σα να είναι μία απλή είσοδος, ενώ σε επιφυλακή μήπως χρειαστεί συνδρομή βρίσκονταν το αστυνομικό τμήμα Καστανεών.
Σε επιφυλακή βρίσκονταν και το αστυνομικό τμήμα Κήπων, καθώς κανείς δε γνώριζε από πιο τελωνείο θα πραγματοποιηθεί είσοδος.

Από χθες το ζευγάρι μπορούσε να κινηθεί ελεύθερα στην Τουρκία, δεν μπορούσε όμως να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα, καθώς δικαστήριο της Αδριανούπολης τους επέβαλε να πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο 15.000 τουρκικές λίρες (965 ευρώ) το κάθε άτομο και δικαστικά έξοδα 10.000 (643 ευρώ) τουρκικές λίρες το κάθε άτομο και το πρόστιμο έπρεπε να πληρωθεί για να αρθεί κι αυτός ο περιορισμός.

Τόσο ο αστυνομικός όσο και η σύντροφός του, αμέσως μετά την είσοδό τους στη χώρα, απομακρύνθηκαν από το τελωνείο Καστανεών προς τα σπίτια τους.