Ο Γιώργος Καΐσας πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Κι ενώ τον Μάρτιο του 2021 το thraki Νεα, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ την διαφαινόμενη συνεργασία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Ενότητα για μία νέα πορεία Γιώργο Καΐσα, τον Αύγουστο του 2021 το thraki Νεα, έγραψε ότι ο κ. Καΐσας είναι εξαιρετικά πιθανόν, να προταθεί για πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

 

Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ thraki Νεα, ήρθε με την εκλογή νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, καθώς όλα όσα γράφαμε, έγιναν!

Οι εξελίξεις, μιλούν από μόνες τους, για το πως προκύπτουν τα ρεπορτάζ και μεταδίδονται επιβεβαιωμένες πληροφορίες και μόνο.

 

 

Το «λάθος» Ζαμπούκη και η κακή εκτίμηση της κατάστασης από τον Κιζιρίδη. 

Με διαφωνίες, εντάσεις και αυτοπρόταση, πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για την εκλογή νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Αρχικά οι σύμβουλοι που ήταν ενημερωμένοι για την διαγραφή του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κολιού από την παράταξη του δημάρχου, διαφωνούσαν για το αν ισχύει η διαγραφή και άλλα σχετικά με τη διαδικασία. Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης τόνισε πολλές φορές ότι η συνεδρίαση είναι ειδική και αφορά μόνο στην εκλογή προέδρου και μελών επιτροπής. Ύστερα από 40 περίπου λεπτά ξεκίνησε η διαδικασία ψηφοφορίας για τον πρόεδρο με δύο υποψηφιότητες. Τον Γιώργο Καΐσα που πρότεινε η παράταξη του δημάρχου και τον Γιώργο Κιζιρίδη, ο οποίος αυτοπροτάθηκε ως μέλος της παράταξης του δημάρχου.  Και μπορεί ο Κιζιρίδης να έλαβε 20 ψήφους και ο Καΐσας 15, πρόεδρος εκλέγεται ο Καΐσας, καθώς κάθε άλλη πρόταση πέρα από αυτή του δημάρχου έπρεπε να συγκεντρώσει 27 ψήφους.

Αντιπρόεδρος του συμβουλίου εκλέχθηκε ο Γιάννης Βαταμίδης (παράταξη Λαμπάκη) και γραμματέας ο Λάζαρος Κουρτίδης (παράταξη Μυτηλινού).

 

Άμεσα έσπευσε να συγχαρεί τον νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξής με την οποία εκλέχθηκε Δημήτρης Λαζόπουλος. Ο κ. Λαζόπουλος στο μήνυμά του αναφέρει:
«Με σύνεση και νηφαλιότητα,
εφόδια το δημοκρατικό ήθος και την βαθιά γνώση ,καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης».

 

Η δημοκρατική διαδικασία, που κορυφώνεται με μυστική ψηφοφορία απέδειξε ότι ακόμη κι αν ο δήμαρχος δεν διέγραφε τον Δημήτρη Κολιό, ο κ. Κολιός δε θα μπορούσε να εκλεγεί πρόεδρος, καθώς οι διαφωνούντες με την πρόταση του δημάρχου δεν ήταν 27. . .  Άρα εδώ μπαίνει το ερώτημα. Καλώς ο δήμαρχος διέγραψε τον Κολιό με αποτέλεσμα να μειωθούν τα μέλη της δημοτικής του ομάδας ή έπρεπε να το πράξει μετά, ώστε να έχει και το επιχείρημα ότι πήγε κόντρα στην παράταξή και στον ίδιο;

 

Το θέμα του πρώην αντιδημάχου Γιώργου Κιζιρίδη, ο οποίος αυτοπροτάθηκε και δεν εκλέχθηκε.

Είναι δεδομένο, ότι ο πρώην αντιδήμαρχος έκανε λάθος εκτίμηση. Δεν μπορεί να δοθεί άλλη εξήγηση. Γιατί να κατέβει για πρόεδρος όταν γνωρίζει ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα ψηφίσει κανέναν υποψήφιο, όταν βλέπει ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν, καθώς υπήρχε και απουσία λόγω ασθένειας από την παράταξη Λαμπάκη; Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στην αυθόρμητη όπως φάνηκε απόφαση; Η παρότρυνση Λαμπάκη, η ανάγκη να εκφράσει και δημόσια τη διαφωνία του με τον δήμαρχο;

Η περίπτωση Κιζιρίδη δεν είναι απλή και βέβαια τώρα τον πρώτο λόγο έχει ξανά ο δήμαρχος. Αν και μπορεί να τον διαγράψει από την παράταξη, δεν θα το πράξει γιατί θα προσφέρει στον πρώην αντιδήμαρχο σίγουρα πολιτικούς πόντους, ως ανεξάρτητο. Και να προσφέρεις πολιτικούς πόντους σε έναν νέο που έχει φιλοδοξίες, αλλά πλέον δεν έχετε καλές πολιτικές σχέσεις τι νόημα έχει; Αντίθετα κρατώντας τον στην παράταξη, δείχνει πολιτική ψυχραιμία και ανωτερότητα. Αν παρ’ όλα αυτά αποφασίσει ότι πρέπει να δείξει πυγμή ή λειτουργήσει εν θερμώ, προφανώς θα μετρήσει εναντίον του στο μέλλον, καθώς ακόμη ένας σύμβουλός του θα είναι πρώην.

Από την άλλη, η ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση Κιζιρίδη δεν έχει καμία ουσία να γίνει αυτή τη χρονική στιγμή, καθώς θα αποδοθεί στη μη εκλογή του κι όχι στις διαφωνίες του με το δήμαρχο, οι οποίες υπάρχουν εδώ και καιρό. Ίσως αυτή τη φορά ο Γιώργος Κιζιρίδης, πρέπει να περιμένει και να μη δηλώνει παρόν όταν το κλίμα δεν είναι ζεστό (όχι θερμό, ζεστό).