Τι ώθησε τον Κιζιρίδη να δηλώσει υποψήφιος ενώ ήξερε ότι δε θα εκλεγεί;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο δήμο Αλεξανδρούπολης, μετά την θυελλώδη συνεδρίαση για την εκλογή προέδρου δημοτικού συμβουλίου και μελών επιτροπών.
Νέος πρόεδρος εκλέχθηκε ο Γιώργος Καΐσας, ο οποίος έλαβε λιγότερες ψήφους από τον έτερο υποψήφιο Γιώργο Κιζιρίδη ο οποίος αυτοπροτάθηκε, όμως επειδή ο κ. Καΐσας ήταν πρόταση του παράταξης του δημάρχου λόγω της νομοθεσίας εκλέχθηκε.

Η υπόθεση της εκλογής έχει βάθος και προϊστορία, καθώς είχε προηγηθεί η διαγραφή από την παράταξη του δημάρχου του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κολιού, ο οποίος δεν μπορούσε να είναι ξανά υποψήφιος.
Η συζήτηση στο συμβούλιο ήταν έντονη με διαφωνίες και κατηγορίες.
Λίγο πριν κλείσουν οι υποψηφιότητες ο Γιώργος Κιζιρίδης, πρώην αντιδήμαρχος και μέλος της παράταξης του δημάρχου αποφάσισε να αυτοπροταθεί. Η απόφασή ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα. Σύμφωνα με όσα πληροφορείται το thraki Νεα, ο κ. Κιζιρίδης αποφάσισε αυθόρμητα στη στιγμή να κάνει την κίνηση, καθώς δεν φαίνεται να το είχε συζητήσει με κάποιον άλλον σύμβουλο. Πριν μάλιστα αυτοπροταθεί το είπε μόνο στον Δημήτρη Κολιό, ο οποίος κάθονταν δίπλα του.
Ο κ. Κιζιρίδης φαίνεται ότι θεωρεί παράτυπη τη διαδικασία διαγραφής του Κολιού από την παράταξη – καθώς ο κ. Κολιός δεν συμμετείχε στην παραταξιακή για να πει την άποψή του – ενώ εκδόθηκε και άμεσα το πρακτικό διαγραφής του, με την κίνησή του στήριξε ουσιαστικά τον Δημήτρη Κολιό.

Κι ενώ το θέμα της εκλογής προέδρου φαίνεται ότι έληξε, η εκλογή μελών της οικονομικής επιτροπής αποτελεί το νέο ζητούμενο. Με δεδομένο ότι ο Γιώργος Κιζιρίδης εκλέχθηκε μέλος της οικονομικής επιτροπής με τις σχέσεις του με τον δήμαρχο να μην είναι στο καλύτερο σημείο τους, η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής στην επιτροπή εξαρτάται από τη στάση Κιζιρίδη.
Κι αυτό γιατί μπορεί τα πέντε από τα εννιά μέλη να ανήκουν στην παράταξη του δημάρχου, όμως το ένα είναι ο Γιώργος Κιζιρίδης και τα άλλα τέσσερα της αντιπολίτευσης.
Μ’ αυτά τα δεδομένα, είναι πολύ πιθανό προκειμένου ο δήμαρχος να εξασφαλίσει την σίγουρη πλειοψηφία ή πρέπει να διαγράψει τον Κιζιρίδη από την παράταξη ή να έχει με κάποιον τρόπο εξασφαλίσει ότι η πλειοψηφία δεν έχει «κλονιστεί».
Για το θέμα αναμένονται σύντομα εξελίξεις.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην οικονομική επιτροπή εκλέχθηκε και ο Κυριάκος Αραμπατζής, ο οποίος πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του δημάρχου.