Πολλά ερωτήματα και φυσικά ελεύθερο πεδίο κριτικών για τις επιλογές, την ανάγνωση της νομοθεσίας, τις συμβουλές και τη σιγουριά του αποτελέσματος η οποία διαψεύστηκε με βρόντο, έφερε η διαδικασία εκλογής προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου.
Σε μία συνεδρίαση που πολλά προκάλεσαν απορίες, στο δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου εκλέχθηκε πρόεδρος από την παράταξη την οποία στις εκλογές οι δημότες απέπεμψαν από τη διοίκηση και την κατέταξαν εκτός Β’ γύρου. Από μία παράταξη που βγήκε τρίτη, ενώ είχε τη δημοτική αρχή! Και ήταν ένα αποτέλεσμα που μόνο τιμητικό δεν ήταν για την παράταξη του πρώην δημάρχου Πατσουρίδη. Παρ’ όλα αυτά, οι επιλογές της δημοτικής αρχής – είναι απίθανο αυτό να το σκέφτηκε μόνο ο δήμαρχος – οδήγησαν το δήμο στο να εκλέξει πρόεδρο η παράταξη που βγήκε τρίτη στις επιλογές των δημοτών.

Με μία κίνηση, που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πολιτική, η δημοτική αρχή επέλεξε να μην εκλέξει δικό της πρόεδρο. Παρά το γεγονός ότι ο νομοθέτης δίνει το δικαίωμα ο δήμαρχος να εκλέξει πρόεδρο αυτόν που θέλει, αφού είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο το σύστημα ώστε ο δήμαρχος να έχει πρώτος τον λόγο, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου επέλεξε να μην κατεβάσει υποψήφιο που θα έβγαινε με μόλις 3 ψήφους (ο Ρωμύλος έχει μόλις 6 στο ΔΣ).
Η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου για την εκλογή νέου προέδρου, είναι μία συνεδρίαση που θα μείνει στην πανελλήνια ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μία διαδικασία που θα πρέπει να γραφτεί στην εγκυκλοπαίδεια για να διασωθεί στο χρόνο του μέλλοντος. Όλα συνέβησαν στις 9 Ιανουαρίου του 2022, όπου η δημοτική αρχή αντί να προτείνει υποψήφιο πρόεδρο και να τον εκλέξει επέλεξε να στηρίξει έναν σύμβουλο ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη που άνηκε και ήλπιζε ότι τον ψηφίσουν αυτοί από τους οποίους έφυγε;
Όλα όσα συνέβησαν, όλα όσα έγιναν κι όλα όσα διαπιστώθηκαν επιβεβαιώνουν ότι η δημοτική αρχή δεν είχε καμία εξασφάλιση. Ακόμη κι αν ο δήμαρχος είχε μιλήσει με συμβούλους οι οποίοι δεν ανήκουν στην παράταξή του και περίμενε να ψηφίσουν την πρότασή του, μάλλον θα κατάλαβε ότι δεν τον ψήφισαν τον «εκλεκτό του». Θα πρέπει να το κατάλαβε. Αλλιώς δε γίνεται.
Η πρόταση του δημάρχου δεν . . . εγκρίθηκε. ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ.

Αυτά είπε ο δήμαρχος στην εισήγησή του:
Σαν παράταξη επιλέγουμε την ευρεία σύνθεση, επιλέγουμε να μην προχωρήσουμε σε υποψηφιότητα μέσα από την παράταξή μας για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Θεωρούμε ότι ο κ. Τσολακίδης Παρασκευάς είναι μία πρόταση σοβαρή, μία πρόταση που θα φέρει ομόνοια και ομοψυχία για τα επόμενα δύο χρόνια σ’ αυτό το δημοτικό συμβούλιο και σ’ αυτό το δήμο.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο κ. δήμαρχος και οι εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου σύμβουλοί του, όπως και όλος ο λαός είδαν το αποτέλεσμα της κάλπης.
Η πρόταση του δημάρχου (Παρασκευάς Τσολακίδης) έλαβε 11 ψήφους.
Η πρόταση της αντιπολίτευσης (Δημήτρης Εμμανουηλίδης) έλαβε 14 ψήφους.
Ο κ. Εμμανουηλίδης εκλέχθηκε πρόεδρος και θα αποφασίζει για τα επόμενα χρόνια, πότε, τι ώρα και ποια θέματα θα συζητούνται στις συνεδριάσεις.
Θα βάζει μία υπογραφή για να στείλει την πρόσκληση (όποτε κρίνει αυτός ότι πρέπει να γίνει).
Θα δίνει τον λόγο στους ομιλητές κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.
Θα διακόπτει ομιλητές, θα διευθύνει τη συζήτηση.
Άραγε πόσο χρόνο θα δίνει στον επικεφαλής της παράταξής του ο οποίος έτσι κι αλλιώς μιλάει πολύ;
Όλα αυτά θα τα δούμε στην πράξη.
Κυρίως θα τα δει στην πράξη ο Ρωμύλος και οι σύμβουλοί του (εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου).

Φυσικά, στην πολιτική όλα είναι θέμα επιλογών.
Θα μπορούσε για παράδειγμα ο κ. Χατζηγιάννογλου, να σκεφτεί πολιτικά. Απόλυτα πολιτικά.
Να μην προτείνει για πρόεδρο τον Τσολακίδη, ο οποίος είναι ανεξάρτητος κι όχι συνεργάτης – μέλος της παράταξής του και να προτείνει για παράδειγμα τον Γιάννη Σαρσάκη.
Και γιατί τον Σαρσάκη;
Μα γιατί ο Σαρσάκης ήταν δημοτικός του σύμβουλος, τσακωθήκανε (διαφώνησαν) και ο Σαρσάκης τον έχει ταράξει στην αντιπολίτευση.

Του τα χώνει στην κοινή γλώσσα συνεχώς. Του ασκεί κριτική παντού και πάντα.
Αν τον άφηνε να γίνει πρόεδρος, ο Σαρσάκης θα το πάλευε με την άλλη αντιπολίτευση για να βγει. Και θα τον ψήφιζαν οι άλλοι της αντιπολίτευσης, γιατί δε θέλουν τον Ρωμύλο.
Και κυρίως ο Σαρσάκης ως πρόεδρος ΔΕ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. . .
Και μιας και λέμε για τον Γιάννη Σαρσάκη, το λευκό δεν ήταν δικό του. Το ένα λευκό ψηφοδέλτιο που βρέθηκε στην κάλπη για την εκλογή νέου προέδρου το πιστεύομε δεν ήταν δικό του.
Είμαστε σίγουροι ότι ούτε Τσολακίδη ψήφισε. Μυστική η ψηφοφορία, αλλά έτσι μας είπε ένα πουλάκι με γυαλιά.
Και στο κάτω κάτω, αν δεν ήθελε Σαρσάκη, ας έβρισκε έναν από τους δικού του συμβούλους. ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ. . .

Αυτά όλα τα καλά (όπως λέει και η διαφήμιση γνωστού σούπερ μάρκετ) συμβαίνουν στο δήμο Διδυμοτείχου.
Προς γνώση των συμβουλατόρων.

Και για να μην παραλείψουμε να σας πούμε. Ο δήμος έστειλε και δελτίο Τύπου για τη συνεδρίαση.
Ακολουθεί αμέσως από κάτω.

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση για την ανάδειξη Προερδείου του Δ.Σ ,μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και μελών Οικονομικής Επιτροπής .
Ως εκ τούτου σας αποστέλλουμε τα κάτωθι αποτελέσματα προς ενημέρωσή σας .

Στην θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο κος Εμμανουηλίδης Δημήτριος . Ως Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο κος Τολίδης Νικόλαος ενώ ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου η κα. Ζαφειροπούλου Χρύσα.
Για την Οικονομική Επιτροπή ορίστηκαν οι : ως Πρόεδρος ο Δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και οι Αντιδήμαρχοι κος Τσιμπανλιώτης Ευάγγελος και Μπιλιακάκης Παρασκευάς.
Για την Οικονομική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι :
• Γεωργιάδης Λεωνίδας (αναπλ. Γιαγτζίδης Παναγιώτης)
• Σιαλάκης Αθανάσιος (αναπλ.Δουλάκη Χρυσωάννα)
• Τζιβάρας Γεώργιος(αναπλ. Εμμανουηλίδης Δημήτριος)
• Σίμογλου Αθανάσιος(αναπλ. Δημητρίου Κωνσταντίνος)

Για την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής ορίστηκαν οι : ως Πρόεδρος ο Δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και οι Αντιδήμαρχοι Θεοδωσίου Στυλιανή και Κυπαρισσούδης Πασχάλης.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν οι :
• Παπακωνσταντίνου Δημήτριος (αναπλ. Γιαγτζίδης Παναγιώτης)
• Μανάκα Μαρία (αναπλ. Τσιλίκας Σίμος)
• Ζαφειροπούλου Χρύσα (αναπλ. Τζιβάρας Γεώργιος)
• Γατίδης Αθανάσιος (αναπλ. Δημητρίου Κωνσταντίνος)