Πόσο πιθανόν είναι να επαναληφθεί η διαδικασία στο δήμο Διδυμοτείχου;

Ένσταση ανέφερε ότι κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Διδυμοτείχου Θεόδωρος Σκινδρής για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε σχετικά με την εκλογή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Σκινδρής υποστήριξε ότι δεν έγινε ψηφοφορία σε παραβάν, αλλά δημοτικός σύμβουλος κατέβαινε με τα ψηφοδέλτια σε άλλη αίθουσα για να ψηφίσουν οι σύμβουλοι.
Η ένσταση σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο έχει κατατεθεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έχει εκλεγεί ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, καθώς η δημοτική αρχή δεν κατέθεσε υποψηφιότητα και στήριξε τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παρασκευά Τσολακίδη.

Αν πάντως επαναληφθεί η διαδικασία η δημοτική αρχή σύμφωνα με πληροφορίες και μετά τις εξελίξεις με τη σύμπραξη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, θα καταθέσει πρόταση για συγκεκριμένο υποψήφιο.

 

Επανάληψη διαδικασία και στο δήμο Ορεστιάδας

 

Την Κυριακή θα επαναληφθεί η διαδικασία για την εκλογή προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, καθώς η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ακύρωσε την εκλογή, λόγω του ότι δεν πραγματοποιήθηκε μυστική ψηφοφορία. Η εκλογή του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα του συμβουλίου έγινε χωρίς εκλογές καθώς υπήρχε μόλις ένας υποψήφιος για κάθε θέση με τους συμβούλους να συμφωνούν με τις υποψηφιότητες και τη διαδικασία.