Καμία εμπλοκή του δήμου Ορεστιάδας σε έκδοση αδειών για εργασίες στο Φυλάκιο

Μία «είδηση» που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο διαψεύδεται με κάθε τόνο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του δήμου Ορεστιάδας Αρχοντή Αρχοντίδη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο δικηγόρος Πάρης Παπαδάκης υποστήριξε ότι εκδόθηκε άδεια από την πολεοδομία του δήμου Ορεστιάδας κι ότι ο Μαυρίδης δεν ήξερε.
Η άδεια από την πολεοδομία του Δήμου Ορεστιάδας εκδόθηκε εχθές στις 14/1 και όχι στις 13/1 που ξεκίνησαν παράνομα, αναφέρει ο κ. Παπαδάκης.

Άμεση είναι η αντίδραση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ορεστιάδας Αρχοντή Αρχοντίδη, ο οποίος διαψεύδει με στοιχεία τους ισχυρούς και αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως εμπλοκή του δήμου Ορεστιάδας.
Οι άδειες τονίζει ο αντιδήμαρχος Αρχοντίδης εκδίδονται ηλεκτρονικά και σε κανένα στάδιο δεν εμπλέκονται ούτε οι υπηρεσίες του δήμου ούτε οι πολιτικοί προϊστάμενοι. Οι άδειες βγαίνουν από ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία μπαίνουν οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να τις εκδώσουν.
Τι αναφέρει ο αντιδήμαρχος
Ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Ορεστιάδας και μετά από δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και που αφορούν την έκδοση άδειας από την Πολεοδομία Ορεστιάδας για εργασίες στο ΚΥΤ Φυλακίου οφείλω κατηγορηματικά να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση πως:
Οι άδειες μικρής κλίμακας εκδίδονται ηλεκτρονικά απο την πλατφόρμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και σε κανένα στάδιο αυτής δεν εμπλέκονται οι υπηρεσίες του Δήμου ή οι πολιτικοί προϊστάμενοι.
Παραθέτω την κείμενη νομοθεσία προς γνώση όλων
ΦΕΚ B 4520/2018
Άρθρο 3
Διαδικασία έκδοσης έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας
1) Οι αιτήσεις για την έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα που προβλέπεται στο άρθρο 33 του ν. 4495/2017, με ευθύνη του υποβάλλοντος μηχανικού και η έγκριση εκδίδεται αυτόματα, αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών, μελετών και στοιχείων. (…)
ΝΟΜΟΣ 4495/17
Άρθρο 33
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες
1. Η διαδικασία υποβολής, ελέγχου και έκδοσης των πράξεων εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών του αρθρου 28, καθώς και η διαδικασία υποβολής και γνωμοδότησης των συμβουλίων των άρθρων 7, 12, 13, 20, 22, 24 διενεργείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, µέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας), η υλοποίηση της οποίας μπορεί να ανατεθεί εν όλω ή εν μέρει σε φορέα που θα καθοριστεί µε απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. (…)
2. Μετά τη δημοσίευση της απόφασης της παραγράφου 1, κάθε είδους επικοινωνία ή υποβολή στοιχείων μεταξύ δημοσίων αρχών και πολιτών για την έκδοση, ενημέρωση, αναθεώρηση, ανάκληση και ακύρωση πράξεων προέγκρισης και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών του άρθρου 29 εκτελείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και με τεχνικά μέσα που προσφέρουν ιχνηλασιμότητα και διαφάνεια σε κάθε πολίτη.
ΝΟΜΟΣ 4495/17
Άρθρο 37
Έκδοση Έγκρισης Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας
1. Οι αιτήσεις για την έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας υποβάλλονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του υποβάλλοντος μηχανικού και η έγκριση εκδίδεται αυτόματα, αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών, μελετών και στοιχείων.
2. Το έντυπο της έγκρισης με το σχετικό αριθμό δημοσιεύεται αμελλητί στο διαδίκτυο και επιτρέπεται η έναρξη των οικοδομικών εργασιών.
Ως εκ τούτου φαίνεται ξεκάθαρα πως δυστυχώς για μια ακόμη φορά γίνεται μια αήθης προσπάθεια να στοχοποιήσουν λάθος ανθρώπους, αποπροσανατολίζοντας και παραπληροφορώντας τους κατοίκους της περιοχής.
Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας για την υπεράσπιση του Δήμου μας και των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας μακριά από λαϊκισμούς κ μεθόδους δημαγωγίας που το μόνο που επιδιώκουν είναι τον αποπροσανατολισμο της κοινής γνώμης από τους καθ ύλην αρμόδιους κ υπεύθυνους.
Τέλος να θυμίσω πως πάντα » Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΟΛΩΝ»

 

Οι αντιδράσεις του δήμου Ορεστιάδας

Ο δήμος Ορεστιάδας προχωράει στις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για να σταματήσουν οι εργασίες. Για το λόγο αυτό εργάζεται η νομική υπηρεσία του δήμου, προκειμένου να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα καθημερινές είναι οι επαφές του δήμου, όπως και η συμμετοχή στελεχών, του δημάρχου και αντιδημάρχου στο Φυλάκιο, όπου και συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες.