Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης έχουν βάλει την υπογραφή τους για τη χορήγηση άδειας χωροθέτησης και κατασκευής από τον Απρίλιο του 2021.

Με την υπογραφή τριών υπουργών της κυβέρνησης του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας Νικόλαου Ταγαρά, του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου Παναγιώτη Μηταράκη την 1η Απριλίου του 2021 χορηγήθηκε άδεια χωροθέτησης και κατασκευής για την αναβάθμιση της υφιστάμενης δομής της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 4375/2016, σε γεωτεμάχιο που ευρίσκεται στην κοινότητα «ΦΥΛΑΚΙΟ» της δημοτικής ενότητας Κυπρίνου του Δήμου Ορεστιάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η υπογραφές των υπουργών επιβεβαίωσαν τον Απρίλιο του 2021 την πρόθεση της κυβέρνησης για επέκταση των δομών, παρά τις συνεχείς αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας οι οποίες εκφράζονται με κάθε τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Τα έργα στο Φυλάκιο ξεκίνησαν την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, με εντάσεις καθώς υπήρχε διαμαρτυρία κατοίκων, ενώ την επόμενη μέρα συνελήφθη ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης. Ο κ. Τυρμπάκης βρίσκονταν στο χώρο των εργασιών και κατηγορείται για απείθεια και παράνομη βία με τη δίκη του να έχει προγραμματιστεί για τις 18 Φεβρουαρίου.

 

Την Κυριακή διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κατοίκους στις 10:00 έξω από το χώρο των εργασιών επέκτασης των δομών.