Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προσφεύγει στο συμβούλιο της επικρατείας

Διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στη Λέσβο κόντρα στις αποφάσεις της κυβέρνησης για δημιουργία νέων δομών. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας διαδηλωτές έσπασαν το φραγμό της αστυνομίας και ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε μηχανήματα τα οποία βρίσκονταν στην περιοχή για την εκτέλεση των έργων.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το lesvospost στο συμβούλιο της επικρατείας θα προσφύγει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης για να μην δημιουργηθεί η νέα δομή στη Βάστρια όπως γνωστοποίησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, ο ίδιος ενημέρωσε ότι θα καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα για να μην ξεκινήσουν οι εργασίες πριν την απόφαση.
Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θα στείλει πρόσκληση σε φορείς της Λέσβου για την πραγματοποίηση σύσκεψης όσον αφορά τη γενική κινητοποίηση που σχεδιάζεται να γίνει. Η συζήτηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Στον Έβρο οι εργασίες για την επέκταση των δομών στο Φυλάκιο συνεχίζονται, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων. Το thraki Νεα, έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες που αποτυπώνουν την έκταση των δομών σε σχέση με κεντρική περιοχή της Ορεστιάδας.