Σε διαμαρτυρία έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου με αίτημα να σταματήσουν οι εργασίες επέκτασης των δομών, προχώρησαν βάσει και απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ορεστιάδας. Ο δήμος Ορεστιάδας δια των εκπροσώπων του ζήτησε την παύση των εργασιών επέκτασης.
Η τοπική κοινωνία έχει χάσει την εμπιστοσύνης της προς την κυβέρνηση, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι δύο φορές ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος προσκλήθηκε να παρασταστεί ακόμη και με τηλεδιάσκεψη στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας και ο ίδιος δεν εμφανίστηκε.
Οι εργασίες σύμφωνα με την κυβέρνηση αφορούν σε επέκταση για βελτίωση των υποδομών του ΠΡΟΚΕΚΑ κι όχι σε εργασίες για αύξηση του πληθυσμού των διαμενόντων στις δομές, με το ερώτημα να πλανάται: Γιατί επέκταση σε τόσα στρέμματα αφού δε θα αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που θα διαμένουν στις δομές; Γιατί χρειάζονται ακόμη 33.718 τμ. για να επεκταθούν οι δομές; Γιατί χρειάζεται μία έκταση 7,5 φορές μεγαλύτερη από την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας;Γιατί;

Στο ερώτημα αυτό πειστική απάντηση δεν έχει δοθεί με τους Εβρίτες να αναμένουν ακόμη την παρουσία Θεοδωρικάκου. . .