Στη στάση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Γιώργος Καραγιάννης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας.
Ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έχει υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα για τη μη δημιουργία νέας δομής στη Λέσβο, ενώ παράλληλα ο περιφερειάρχης προσφεύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
«Περιφερειάρχης Αιγαίου, για το θέμα των δομών στην περιφερειακή του ενότητα και αρμοδιότητα και περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης.

Η αναφορά του Γιώργου Καραγιάννη μόνο τυχαία δε μπορεί να θεωρηθεί, καθώς ασφαλιστικά μέτρα για την παύση των εργασιών στο Φυλάκιο έχουν κατατεθεί μόνο από έναν αυτοδιοικητικό, τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ενώ ο περιφερειάρχης ΑΜΘ δεν έχει εμφανιστεί σε κάποια από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Φυλάκιο ή στην Ορεστιάδα.

Ο κ. Καραγγιάνης απάντησε και στην πρόταση που έχει κατατεθεί για παραίτηση των μελών του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό αποτελεί και ατομική απόφασης τονίζοντας όμως ότι πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση των αντιδράσεων στα νόμιμα πλαίσιο. Ας δείξουμε ότι δε θα κάνουμε προσχηματικές ενέργειες, αλλά θα κάνουμε ουσιαστικές, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης.
Και δεν έμεινε εκεί, καθώς υπογράμμισε ότι ενώ ακούει για παραιτήσεις δημάρχου και δημοτικών συμβούλων δεν έχει ακούσει για παραίτηση ή τουλάχιστον ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών του νομού μας.

Δείτε τη έχει αναφέρει ο κ. Μουτζούρης για τις νομικές του ενέργειες σχετικά με την προσπάθεια για μη δημιουργία νέας δομής στη Λέσβο.