Πέρασαν την ημέρα των ερωτευμένων στην Κομοτηνή – Κλήση για παράνομη στάθμευση έλαβε ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης

Εξετάστηκε η ένταση του δημοτικού συμβούλου Διδυμοτείχου Δημήτρη Εμμανουηλίδη, επί της ακύρωσης της εκλογής του στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου.
Η διαδικασία προεδρείου στο δήμο Διδυμοτείχου, είναι ίσως η μοναδική σ’ όλη την Ελλάδα, καθώς πέρα από το ότι απασχόλησε την τοπική κοινωνία, το δημοτικό συμβούλιο, τα ΜΜΕ και την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, ολοκληρώθηκε μόλις την περασμένη Κυριακή.
Εξετάστηκε στις 14 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή στην αποκεντρωμένη διοίκηση, η ένταση του Δημήτρη Εμμανουηλίδη επί της ακύρωσης της εκλογής του στην θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου. Την ένταση είχαν καταθέσει οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Σκίνδρης, Αθανάσιος Γατίδης και Αθανάσιος Σίμογλου, οι οποίοι τόνισαν ότι δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία καθώς κατά την ψηφοφορία δημοτικοί σύμβουλοι δεν έμπαιναν σε παραβάν.
Η απόφαση της αποκεντρωμένης δικαίωσε τους Σκίνδρη, Γατίδη και Σίμογλου, με αποτέλεσμα η διαδικασία να επαναληφθεί. Όμως ο κ. Εμμανουηλίδης κατέθεσε ένταση επί της ακύρωσης και το αποτέλεσμα της αναμένεται.
Πάντως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η ημέρα της εκδίκασης της έντασης Εμμανουηλίδη θα του μείνει αξέχαστη. Μπορεί η ημέρα να συνέπεσε με τη γιορτή των ερωτευμένων, ο ίδιος όμως όταν αποχώρησε από τα γραφεία της αποκεντρωμένης διαπίστωσε ότι στον ανεμοθώρακα του οχήματός του υπήρχε κλήση, επειδή στάθμευσε σε περιοχή ελεγχόμενης στάθμευσης, χωρίς να έχει προμηθευτεί την πληρωμένη κάρτα. Δικαιολογείται πάντως, καθώς φαίνεται ότι δεν το γνώριζε.

Όσον αφορά στα του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, νέος πρόεδρος έχει αναδειχθεί ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, ενώ μόλις την περασμένη Κυριακή υπήρξε απαρτία στο δημοτικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα να εκλεγεί αντιπρόεδρος του σώματος ο Χρήστος Τολίδης (από την παράταξη Τοκαμάνη) και γραμματέας η Χρύσα Ζαφειροπούλου (από την παράταξη Πατσουρίδη).