Μία διαφορετική διάσταση για τους βουλευτές του Έβρου δίνει ο πολιτευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης Μαργαρίτης Κίρκος. Ο κ. Κίρκος με αφορμή την πικρή πραγματικότητα ότι όλες οι περιοχές του Έβρου στον αναπτυξιακό νόμο πριμοδοτούνται το ίδιο είτε πρόκειται για επιχείρηση που εδρεύσει στην Αλεξανδρούπολη, είτε στο Ορμένιο είτε στη Σαμοθράκη, αναφέρεται ειδικά στους βουλευτές του Έβρου, ενώ κάνει και τιμητική αναφορά στον βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου.
Τι αναφέρει ο κ. Κίρκος:

Πρόσφατα η Κυβέρνηση πήγε στην Βουλή τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος και υπερψηφίστηκε και πλέον είναι ενεργός. Μέσα σε αυτόν δίνονται κίνητρα ανάπτυξης σε διάφορες περιοχές της Πατρίδας με διαφορετικά κριτήρια και χαρακτηριστικά.
Σοφά μεν η κυβέρνηση έδωσε διαφορετικά κίνητρα σε κάθε περιοχή ανάλογα της τοποθεσίας της και των γενικότερων χαρακτηριστικών. Όμως ο ακριτικός Νομός Έβρου εκτός του ότι είναι ο τελευταίος γεωγραφικά Νομός της χώρας είναι και ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση και με διαφορετικά χαρακτηριστικά από περιοχή σε περιοχή. Οπότε θεωρώ ότι στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο ο Έβρος δεν έπρεπε να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά σε όλο το μήκος του. Εδώ αναδεικνύεται η έλλειψη παρατηρητικότητας και ευαισθησίας των τοπικών βουλευτών του Έβρου, κανένας από τους τέσσερις δεν το πρόσεξε για να το επισημάνει. Αντιθέτως ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κύριος Χαρίτου διαμαρτυρήθηκε μεν, αδίκως δε, για την άδικο διαχωρισμό των Νομών της Θράκης.
Δεν μπορώ λοιπόν να κατανοήσω όσο και αν προσπάθησα πως γίνεται να επιχορηγούνται με τα ίδια ποσοστά επιχειρήσεις ή επενδύσεις στην Αλεξανδρούπολη, στο Διδυμότειχο, στην Ορεστιάδα, γενικότερα στον Βόρειο Έβρο καθώς και στην Σαμοθράκη.
Για την μεταφορά προϊόντων ή υλικών από και προς τις περιοχές του Βόρειου Έβρου χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο μεταφορικό κόστος από ότι στην Αλεξανδρούπολη, το ίδιο προς και από το ακριτικό νησί της Σαμοθράκης. Είναι αδιανόητη αυτή η ισοπέδωση… Όταν μάλιστα ειδικά ο Βόρειος Έβρος μαστίζεται από την πληγή των συνεχόμενων ροών εισβολής απρόσκλητων μεταναστών, όταν το ΚΥΤ Φυλακίου γιγαντώνεται, όταν οι ντόπιοι νέοι (και της Σαμοθράκης) εδώ και πολλά χρόνια τρέπονται σε φυγή για την αναζήτηση καλύτερων συνθηκών εργασίας και διαβίωσης. Πώς λοιπόν αυτή η κυβέρνηση βάζει στο ίδιο τσουβάλι την Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, το Τρίγωνο και την Σαμοθράκη…;;;
Μαργαρίτης Κίρκος
Πολιτευτής Έβρου – Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ
«Ελληνικής Λύσης»