Ένα νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε σειρά περιστατικών με πρωταγωνιστή τον αγωνιστή πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη.
Ο κ. Τυρμπάκης επισκέφτηκε το μεσημέρι της Κυριακή με μηχάνημα που εκτελεί χωματουργικές εργασίες (γκρέϊντερ) την περιοχή που λειτουργεί το ΚΥΤ και το ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες σε χωράφι, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τις επεκτάσεις που πραγματοποιεί η κυβέρνηση και το υπουργείο με προϊστάμενο τον Παναγιώτη Μηταράκη.
Κι ενώ ο πρόεδρος έφτασε στην περιοχή παράλληλα με το μηχάνημα, η πορεία τους σταμάτησε μπροστά στο φραγμό που έχει δημιουργηθεί από την αστυνομία.
Ο πρόεδρος και ο χειριστής του μηχανήματος περίμεναν μπροστά από το φραγμό καθώς δεν τους επιτρέπονταν η διέλευση από το δρόμο.
Την ίδια στιγμή υπήρχε επικοινωνία αστυνομικών που υπηρετούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ με ανωτέρους τους, προκειμένου να επιτραπεί η διέλευση του μηχανήματος.
Καθώς όμως ο χρόνος περνούσε και ο πρόεδρος και ο χειριστής του σκαπτικού ανέμεναν για περίπου 20 λεπτά, αποχώρησαν από το σημείο.

Σύμφωνα με τον κ. Τυρμπάκη, τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για τις εργασίες επέκτασης των δομών περνούν κανονικά από το σημείο. Όπως αποδείχθηκε τα μηχανήματα που είναι για άλλες εργασίες δεν περνούν ή χρειάζεται χρόνος αναμονής. Μέχρι τώρα καταγράψαμε 20 λεπτά.