Ερώτηση για τις προθέσεις του υπουργείου ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής σχετικά με την ακτοπλοίκή σύνδεση Καβάλας – Σαμοθράκης κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.
Το κείμενο της ερώτησης Βελόπουλου, προς τον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη αναλυτικά:
Το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφύεται και επανέρχεται έντονα το ενδιαφέρον τοπικών παραγόντων της Καβάλας και της Σαμοθράκης περί της επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλα – Σαμοθράκη. Στην προοπτική αυτή, η Δημοτική Αρχή Καβάλας, το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και όπως διαφαίνεται και η Δημοτική Αρχή Σαμοθράκης προτίθενται να συντονίσουν επικείμενες πρωτοβουλίες, προκειμένου να επιτευχθεί ο αναφερόμενος στόχος. Δεδομένης μιας επικείμενης
ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλας με Σαμοθράκη, πεπεισμένοι φαίνεται ότι είναι οι αναφερόμενοι Φορείς για την δεδομένη αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τα Βαλκάνια προς τη Σαμοθράκη, με συνέπεια τη δυνητική τόνωση της τοπικής οικονομίας του νησιού του Θρακικού πελάγους.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Διατίθεστε να μας ενημερώσετε αν υφίσταται βούληση από μέρους του υφ΄ υμάς Υπουργείου να επανασυνδεθεί ακτοπλοϊκώς η Καβάλα με τη Σαμοθράκη κι αν ναι, μέσω ποιων πρωτοβουλιών σας θα επιτευχθεί

Ικανοποίηση Κίρκου για την τοποθέτηση Βελόπουλου
Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το θέμα της νέας ακτοπλοϊκής σύνδεσης φτάνει στη βουλή εκφράζει και ο πολιτευτής της Ελληνικής Λύσης και τομεάρχης υπουργείου ναυτιλίας Μαργαρίτης Κίρκος. Ο κ. Κίρκος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ο πρόεδρος και βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις, ειδήσεις από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα και όπου κρίνει ότι υπάρχει ανάγκη, παρεμβαίνει στα αρμόδια υπουργεία.
Έτσι και τώρα διαπίστωσε την κινητικότητα και την θέληση τόσο των τοπικών κοινωνιών και των φορέων Σαµοθράκης και Καβάλας για την διεκδίκηση και επανέναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής που θα ενώνει της δύο περιοχές και κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αν υπάρχει η βούληση για να υλοποιηθεί αυτή η γραμμή.
Εμείς ευχαριστούμε τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο που έχει ευήκοα ώτα ειδικά σε ότι αφορά τις μικρές παραμεθόριες περιοχές και ελπίζουμε ο κύριος Πλακιωτάκης να απαντήσει θετικά.