Και μπορεί οι εθνικές εκλογές να μην είναι και τόσο σίγουρο πλέον για το πότε θα γίνουν, τα σενάρια όμως δίνουν και παίρνουν. Σίγουρο πάντως θεωρείται ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει μία έδρα στον Έβρο κι όλα τα άλλα είναι ανοιχτά.

Τώρα, για το πως μπορεί ο Δημοσχάκης να “διασώσει” τον Κελέτση, ο οποίος ήταν σε τρίτος σε ψήφους βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχουν δύο σενάρια. Το ένα είναι απίθανο και το άλλο, έχει πιθανότητες. Το απίθανο είναι ο Δημοσχάκης να αποσυρθεί από τη βουλή. Αυτό σας το υπογράφουμε. Δεν πρόκειται να γίνει. Για να γίνει αυτό ή θα πρέπει να υποπέσει σε μεγάλο ατόπημα – μεγαλύτερο από αυτό που έγινε με το Αζόφ και τη Βουλή – ή να αποφασίσει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το ψάρεμα. Απ’ όσο ξέρουμε όμως, ο κ. Δημοσχάκης με πετονιές και καλάμια δεν έχει σχέσεις.
Το πιθανό είναι, να αποφασίσει ο βουλευτής να αφήσει μια για πάντα ή τουλάχιστον για τέσσερα χρόνια τη μόνιμη κατοικία του στην Αττική και να εγκατασταθεί στο χωριό του, το Ισαάκιο. Άλλωστε ολοκλήρωσε και την ανακαίνιση του πατρικού του και έχει και σπίτι να μείνει.
Και βέβαια, δε θα αφήσει την Αθήνα για να επιστρέψει στο Διδυμότειχο για να επιστρέψει στην κτηνοτροφία. Αυτό αποτελεί μία καλή ανάμνηση. Θα επιστρέψει στο χωριό του, για να γίνει δήμαρχος Διδυμοτείχου.
Να καλά διαβάσατε.
Ο βουλευτής είναι πανέξυπνος. Τσακάλι. Βλέπει ότι με τη Νέα Δημοκρατία όσο είναι ο Μητσοτάκης αρχηγός υπουργός δε γίνεται. Βλέπει και τα ηλικιακά του όρια, οπότε ποντάρει στο δήμο. Μέχρι και δύο θητείες άνετα θα τις κάνει.
Βλέπει και το πιο σημαντικό.
Τη φθορά όλων όσων ασχολήθηκαν τα τελευταία χρόνια με το δήμο. Από τον νυν δήμαρχο, μέχρι και τον Τοκαμάνη.
Κι όχι μόνο βλέπει. Τα ζυγίζει.
Κάθε άλλη πιθανότητα για επιστροφή άλλου υποψηφίου στο Διδυμότειχο από την Αθήνα μέσω Ψαθάδων, δεν φαίνεται να προχωράει, οπότε ο δρόμος είναι ανοιχτός.

Αν τελικά ο Αναστάσιος Δημοσχάκης πάρει την απόφαση, αυτό θα αποτελέσει την καλύτερη εξέλιξη για τους άλλους δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Δερμεντζόπουλο και Σταύρο Κελέτση, οι οποίοι θα ελπίζουν σε μία πιο άνετη εκλογή. Αρκεί η στάση του Δημοσχάκη να είναι ξεκάθαρη και να πει πάω κατευθείαν για δήμαρχος κι όχι να “καβατζώσει” τη βουλευτική έδρα και στη συνέχεια να πάει για το δήμο.

Όσο για τον νυν δήμαρχο, θα έχει ένα αντίπαλο ο οποίος όχι μόνο εύκολος δε θα είναι. Άσε που θα το φυσάει και δε θα κρυώνει για τις άριστες σχέσεις που είχε μέχρι τώρα μαζί του και τη συνεργασία για τη νοσηλευτική (που φεύγει) και την ψυχολογία (που δεν ξέρουμε αν θα έρθει). Θα πάρει παράλληλα και αίσθηση για το με ποιους πρέπει να συνεργάζεται, να συνομιλεί και να εμπιστεύεται. Γιατί όπως είναι γνωστό, δήμαρχος μένεις για λίγο. Για όλους τους δημάρχους, το “παραμύθι” αγαπητέ Ρωμύλο κάποτε τελειώνει.