Ερώτηση στον υπουργό ενέργειας και περιβάλλοντος κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα του αρδευτικό Φερών – Πέπλου. Για την κατάθεση της ερώτησης ο πολιτευτής της Ελληνικής Λύσης Μαργαρίτης Κίρκος αναφέρει:

Ο πρόεδρος και βουλευτής της Ελληνικής Λύσης ο Κυριάκος Βελόπουλος, καθημερινά ασχολείται με όλη την Ελλάδα και όλα τα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα που αφορούν τις εσχατιές της Πατρίδος μας, όπως είναι ο Έβρος.
Τελευταία αναφορά – ερώτηση είναι αυτή για το αρδευτικό της περιοχής Φερών – Πέπλου και αφορά αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται μια ανάσα από τα σύνορα. Οι Οποίοι από το 2020 ξεκίνησαν ως ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου και συνεχίζουν ως Αγροτικός – Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης για την έγκριση της Περιβαλλοντικής αδειοδότησης, η οποία αφορά το έργο του υφιστάμενου Αρδευτικού Δικτύου ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου Περιφερείας Έβρου.
Για αυτό το θέμα ο πρόεδρος μας κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή στον Υπουργό Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα ρωτάει:
Ερωτάται ο Υπουργός:
Προτίθεστε άμεσα να ολοκληρώσετε τη διαβούλευση και να εκδώσετε την απόφαση έγκρισης της Περιβαλλοντικής αδειοδότησης που αφορά το έργο υφιστάμενο Αρδευτικό Δίκτυο ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου Περιφερείας Έβρου και έργα βελτίωσης με αριθμό πρωτοκόλλου υποβολής ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/61740/4054/25.06.2020;
Ελπίζουμε σύντομα ο αρμόδιος υπουργός να απαντήσει και να δώσει λύση στο χρόνιο αίτημα των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής.
Μαργαρίτης Κίρκος
Πολιτευτής Έβρου – Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ Ελληνικής Λύσης