Κάθε τρόπο προσπαθούν να εκμεταλλευτούν απατεώνες για να αποσπάσουν χρήματα. Προφασίζονται ψεύτικα τροχαία, επιστροφές εφορίας, δήθεν παραγγελίες και άλλες ευφάνταστες δικαιολογίες. Δυστυχώς πολλοί πέφτουν θύματα της απάτης και χάνουν χιλιάδες ευρώ.
Το τελευταίο διάστημα, υποστηρίζουν ότι παιδιά κτύπησαν στο σχολείο και απαιτούνται χρήματα για χειρουργική επέμβαση.
Με το που έγινε γνωστή η νέα απάτη, διευθυντής σχολείου απέστειλε μήνυμα στους γονείς προκειμένου να τους ενημερώσει.
Μεταξύ άλλων, στο μήνυμα αναφέρεται: Εμφανίστηκε το φαινόμενο να δεχθεί κλήση κηδεμόνας μαθητή/τριας από άγνωστο/στη, που ισχυρίστηκε πως το παιδί έπαθε σοβαρό ατύχημα στο Σχολείο / σε δραστηριότητες του Σχολείου. Το τηλεφώνημα μάλλον αποσκοπούσε σε απόσπαση χρημάτων (απάτη). Να γνωρίζετε πως αν προκύψει οποιοδήποτε θέμα που αφορά την υγεία των παιδιών, από απλή αδιαθεσία μέχρι και οποιασδήποτε κλίμακας «ατύχημα», ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ και υπάρχει πάντα εκπαιδευτικός δίπλα στο μαθητή/τρια μέχρι να εμφανιστεί ο κηδεμόνας είτε στο σχολείο είτε στο κέντρο υγείας ή όπου αλλού απαιτείται ώστε να αντιμετωπιστεί η όλη κατάσταση στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας (όσον αφορά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών πρώτης βοήθειας). ΣΥΝΕΠΩΣ αν δεχθείτε οποιοδήποτε τηλεφώνημα αυτού του είδους από άγνωστο, που ενδεχομένως να αυτοαποκαλείται πχ γιατρός, επικοινωνήστε άμεσα με το Σχολείο.

Για τις τηλεφωνικές και τις άλλες απάτες, η αστυνομία κατά το παρελθόν και τα ΜΜΕ συνεχώς ενημερώνουν τους πολίτες, δυστυχώς όμως, πολλοί εξακολουθούν να χάνουν τα χρήματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το μεσημέρι η ασφάλεια Ορεστιάδας, συνέλαβε γυναίκα, η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις απάτης.