Ούτε 13 μήνες μετά την αναφορά του υφυπουργού παιδείας Άγγελου Συρίγου ότι θα ιδρυθεί σχολή ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, αυτό γίνεται πράξη.
Τη σχολή την περίμεναν τον Σεπτέμβριο του 2021, την περίμεναν τον Σεπτέμβριο του 2022, τώρα είναι άγνωστο για πότε θα την περιμένουν.
Θεωρούμε αφελές να πιστέψει κάποιος ότι η σχολή δεν ιδρύθηκε στο Διδυμότειχο γιατί δε βρέθηκε κατάλληλο κτήριο, ούτε φυσικά το γεγονός ότι δε βρέθηκε κτήριο για να στεγαστεί θεωρούμε ότι τιμά τους υπεύθυνους.
Στα ουσιαστικά γεγονότα, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, δε θα μπορέσει να πει ότι φέτος θα λειτουργήσει σχολή ψυχολογίας, γιατί πολύ απλά στο ΦΕΚ του υπουργείου παιδείας που βγήκε, όσο και να το ψάξεις, κάθετα, πλάγια, οριζόντια, διαγώνια, το ΔΠΘ δεν είχε ψυχολογία στο Διδυμότειχο.

Στην παρούσα φάση, οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου πρέπει να γνωρίζουν ότι η μόνη σχολή που θα λειτουργήσει στην πόλη, θα είναι αυτή της νοσηλευτικής, την οποία διεκδικεί η Αλεξανδρούπολη. Στα άλλα νέα, σήμερα στην πόλη, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου τιμής και μνήμης Θρακών προσφύγων και ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης ο αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης.