Σε χωράφι στην περιοχή όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες για την επέκταση των υπερδομών του Φυλακίου συγκεντρώθηκαν κάτοικοι του Φυλακίου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εργασίες. Πρόκειται για το χωράφι όπου σχεδιάζουν να χτίσουν εκκλησία. Ο λόγος των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Μαΐου ήταν η τοποθέτηση ιστών για να τοποθετηθούν 29 σημαίες.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, από το σημείο πέρασε περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Ορεστιάδας, με το πλήρωμα να έχει διάλογο με τον πρόεδρο του Φυλακίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο, είπαν στον πρόεδρο του Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη ότι αν πραγματοποιούνται εργασίες χωρίς άδεια, θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο, χωρίς να αναπτύξουν άλλο το θέμα.
Ο πρόεδρος του Φυλακίου ερωτήθηκε από το thraki Νεα, για το τι του είπαν οι αστυνομικοί και ο ίδιος υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί του είπαν ότι είναι Κυριακή σήμερα κι αν συνεχίσει θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Λίγο μετά οι εργασίες σταμάτησαν, καθώς ο κ. Τυρμπάκης μετέφερε σε συγκεντρωμένους αυτά που είπε και στο thraki Νεα.
Πάντως μετά το τέλος των εργασιών που έκαναν οι συγκεντρωμένοι, βρέθηκαν όλοι μαζί σε κατάστημα του Φυλακίου, προκειμένου να φάνε κάτι και να συζητήσουν το τι πρέπει να κάνουν για να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους.

Ο κ. Τυρμπάκης έχει πρωταγωνιστήσει πολλές φορές στην επικαιρότητα. Άλλη φορά γιατί ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητό του βγήκε μία ρόδα, άλλη φορά γιατί είχε υποψία ότι παρέλαβε ύποπτο φάκελο, ο οποίος παραδόθηκε στην αστυνομία και αποδείχθηκε ότι ήταν ένα γράμμα. . .
Τον Ιανουάριο συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο καθώς βρίσκονταν στο χώρο όπου πραγματοποιούνταν εργασίες για την επέκταση των δομών και κατηγορείται ότι εμπόδιζε τις εργασίες, ενώ τον Μάρτιο πλησίασε στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν σήμερα εργασίες συνοδεία σκαπτικού μηχανήματος κι επειδή δεν τους επιτράπηκε άμεσα η είσοδος αποχώρησαν

.