Μπορεί οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση να απέχουν περισσότερο από ένα χρόνο, όμως οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει για τα καλά.
Και επειδή οι συζητήσεις φέρνουν συνεργασίες, συμφωνίες και διαφωνίες, το κλίμα όσο περνούν οι μήνες γίνεται πιο ενδιαφέρον.
Ο πρώην δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης είναι ένας από τους ανθρώπους που αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς πολλοί θα ήθελαν να ηγηθεί παράταξης.
Ο κ. Πετρίδης έχει ξεκινήσει επαφές και θέλει ένα πλήρες ψηφοδέλτιο και συνεργασία με ανθρώπους που έχουν σταθερές απόψεις και υψηλούς στόχους για την περιφέρεια ΑΜΘ.

Μπορεί στη φωτογραφία να έχει «συλληφθεί» με τον πρώην αντιπεριφερειάρχη υγείας Κώστα Βενετίδη, όμως το ενδεχόμενο συνεργασίας τους είναι μάλλον απίθανο.
Άλλωστε ο Βενετίδης, έχει ιδιαίτερη σχέση με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο. Αρχικά ήταν μαζί του, μετά σχεδόν έφυγε, μετά πήγε με τον Πέτροβιτς, μετά ξαναγύρισε, τώρα ίσως οι σχέσεις τους να μην είναι οι καλύτερες, αλλά το πιθανότερο είναι να δώσουν ξανά μαζί με τη μάχη. Άλλωστε είπαμε. Η σχέση του Βενετίδη με τον Μέτιο είναι ιδιαίτερη, με τον περιφερειάρχη να τον τιμάει με θέση αντιπεριφερειάρχη, παρά το γεγονός ότι ο Βενετίδης είχε απομακρυνθεί.
Κάπως σαν τον Πέτροβιτς, που είχε φτιάξει και συνδυασμό, αλλά τελικά επέστρεψε στον Μέτιο, αφού ο συνδυασμός μάλλον δεν είχε υποψηφίους αρκετούς. Τα ονόματα που είχαν ακουστεί τότε ήταν του Βενετίδη, του Χάρη Θεοχαρίδη, ο οποίος κατέβηκε ξανά για πρόεδρος στην κοινότητά του το Πύθιο, αλλά δεν εκλέχθηκε πρόεδρος και του Στάθη Ασπιώτη, ο οποίος προωθείται για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
Βασική πάντως διαφορά Πέτροβιτς Βενετίδη, είναι ότι ο Πέτροβιτς, παραμένει αντιπεριφερειάρχης. Αναντικατάστατος.