Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν βάσει της δέσμευσης του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Στη δέσμευση ότι οι δύο κεντρικές οδοί της Ορεστιάδας, η Κωνσταντινουπόλεως και η Βασιλέως Κωνσταντίνου θα ασφαλτοστρωθούν μόλις ολοκληρωθούν τα έργα φυσικού αερίου, είχε προχωρήσει στο παρελθόν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Ο κ. Μαυρίδης, είχε αναφερθεί αρκετές φορές στο θέμα, καθώς η κατάσταση των δρόμων δεν είναι καλή, όμως κάθε μεγάλη παρέμβαση θα είχε και πάλι προσωρινό χαρακτήρα, καθώς με τα έργα φυσικού αερίου ότι στρώνονταν θα ξανασκάβονταν. . .
Ο δήμος Ορεστιάδας, στο παρελθόν είχε προχωρήσει σε μικρές και ουσιαστικές παρεμβάσεις, ώστε να βελτιωθεί η βατότητα και ανέμενε την έναρξη των έργων του φυσικού αερίου, ώστε να προχωρήσει σε διαγωνισμό για το μεγάλο έργο.
Το 2018, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως αποκαταστάθηκαν καθιζήσεις σε τομές, έργο που ακόμη αντέχει. . .
Στη Βασιλέως Κωνσταντίνου πάντως η κατάσταση είναι χειρότερη, παρά το γεγονός ότι το μήκους του δρόμου, είναι σαφώς μικρότερο.

Σύντομα πάντως, η ταλαιπωρία των οδηγών θα αποτελεί παρελθόν, καθώς η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώνεται και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και ο ανάδοχος του έργου, ύψους 1.500.000 ευρώ.
Η Βασιλέως Κωνσταντίνου θα ασφαλτοστρωθεί από την πλατεία μέχρι και την οδό Ζαρίφη (κυκλικός κόμβος) και η Κωνσταντινουπόλεως από την οδό Βενιζέλου (στροφή Οινόης) μέχρι και την εκκλησία των Ταξιαρχών.
Ο λόγος που δε θα ασφαλτοστρωθεί μέχρι την είσοδο της Ορεστιάδας η Κωντασταντινουπόλεως, είναι ότι η ΔΕΥΑ Ορεστιάδας, θα εκτελέσει έργο αντικατάστασης αγωγού και όπως γίνεται αντιληπτό, δεν είναι δυνατόν να στρώνεις και μετά να σκάβεις. . .
Το έργο έχει προγραμματιστεί από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΟ Δημήτρη Τσελεμπή, τον πρόεδρο των έργων, των οραμάτων και των πράξεων, του οποίου οι σχεδιασμοί θα υλοποιούνται για πολλά χρόνια ακόμη.

Στο μεταξύ, με την ολοκλήρωση των έργων για τη δημιουργία του δικτύου φυσικού αερίου μέσα στην Ορεστιάδα – η Ορεστιάδα είναι η μοναδική πόλη που δεν αποτελεί πρωτεύουσα νομού στην ΑΜΘ που δημιουργείται δίκτυο – θα ξεκινήσει και η ασφαλτόστρωση δρόμων στην πόλη. Η ασφαλτόστρωση δε θα γίνει βάσει πιέσεων, απόψεων και ψηφοθηρικών στόχων, αλλά βάσει των αποτελεσμάτων της κυκλοφοριακής μελέτης που έγινε στην πόλη. Οι δρόμοι που είναι επιβαρυμένοι από κίνηση, θα ασφαλτοστρωθούν πρώτοι, τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα σε φάση ολοκλήρωσης είναι και ο νέος δρόμος που θα συνδέει τη βιομηχανική περιοχή Ορεστιάδας με τον Πύργο. Ένας δρόμος που θα εξυπηρετεί φορτηγά τα οποία μεταφέρουν μεγάλα φορτία, αγρότες, στρατιωτικούς, αλλά και οδηγούς οι οποίοι δε θα χρειάζεται να μπαίνουν πλέον μέσα στην Ορεστιάδα, προκειμένου να μεταβούν προς οικισμούς που βρίσκονται δυτικά της Ορεστιάδας.