Δύο πανάκριβα αυτοκίνητα που ήταν κλεμμένα εντόπισαν αστυνομικοί του τμήματος διαβατηριακού ελέγχου Κήπων, σε συνεργασία με αξιωματούχους της Frontex.

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου, ένας άνδρας και μία γυναίκα προσπάθησαν να βγουν από την Ελλάδα, φτάνοντας στο τελωνείο με μία Porsche.
Παρά τον μεγάλο φόρτο εργασίας, λόγω και τις κινητικότητας του καλοκαιριού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εξονυχιστικό έλεγχο στα έγγραφα και στα χαρακτηριστικά του οχήματος και προέκυψε ότι το όχημα είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Πολωνίας ως κλαπέν – υπεξαιρεθέν – απολεσθέν.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Την Παρασκευή, στο τελωνείο έφτασαν δύο άνδρες, οι οποίοι επιχείρησαν να περάσουν εκτός Ελλάδας με ένα BMW.
Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με την συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX προέκυψε ότι το όχημα είναι καταχωρημένο από τις αρχές της Γαλλίας ως κλαπέν – υπεξαιρεθέν – απολεσθέν, ενώ ο οδηγός του οχήματος κατείχε και υπέδειξε στους αστυνομικούς ένα πιστοποιητικό του ανωτέρω οχήματος εμφανώς πλαστό.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, το πιστοποιητικό, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Δεν είναι βέβαια σπάνιες οι περιπτώσεις εντοπισμού κλεμμένων οχημάτων στα σύνορα του Έβρου, αλλά πολλές φορές οι παραποιήσεις εγγράφων ή ο χρόνος ενημέρωσης των αρχών για κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων, λειτουργούν ανασταλτικά για τον έγκαιρο εντοπισμό τους. Παρ’ όλα αυτά οι αστυνομικοί στους Κήπους, ακόμη κι αν όλα δείχνουν κανονικότητα, αν υπάρχει υποψήφια πραγματοποιούν τους ελέγχους με σχολαστικότητα μέχρι να αποκλειστούν όλα τα ενδεχόμενα το όχημα να είναι κλεμμένο.