Ανήμερα Δεκαπενταύγουστου η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν εντός Ελλάδας τα άτομα που δημοσιεύματα προηγούμενες ημέρες ανέφεραν ότι ήταν εγκλωβισμένα σε νησίδα στον Έβρο. Τα δημοσιεύματα μάλιστα ανέφεραν για θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού, από δάγκωμα σκορπιού. Όποιος ανατρέξει τόσο στα δημοσιεύματα, όσο κυρίως στις ανακοινώσεις του υπουργείου του Θεοδωρικάκου και του ίδιου του Μηταράκη, θα δει τις διαβεβαιώσεις τους.
Η Ελλάδα αρνούνταν την παρουσία των ατόμων εντός της χώρας, αλλά τα εντόπισε τελικά λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Δηλαδή, παραδέχθηκε ότι πέρασαν από τουρκικό έδαφος, και εντόπισε την παρουσία τους, εντός Ελλάδας, αφού προηγουμένως έλεγε ότι βρίσκονταν στην Τουρκία.

Πέρα από το πως ο καθένας θέλει να παρουσιάσει το γεγονός, ο διαχειριστής του thraki Νεα Γιάννης Τομαδάκης, σχολίασε για τους χειρισμούς των Μηταράκη και Θεοδωρικάκου:

Για κάθε έναν που θέλει να λέγεται Έλληνας, πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή.
Τόσο ο Θεοδωρικάκος, όσο και ο Μηταράκης, απέδειξαν ότι τα σύνορα είναι σουρωτήρι και κατάφεραν να εκθέσουν τη χώρα (εντός και εκτός Ελλάδας. . . ).
Αντί να κινήσουν γη και ουρανό και να εκθέσουν την Τουρκία για την ομηρία εκατομμυρίων ανθρώπων, είπαν απλά ότι εντοπίστηκε η ομάδα των παράτυπων μεταναστών. . . στην Ελλάδα.
ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ δορυφορική φωτογραφία αρκούσε για να εντοπιστούν και να διασωθούν από την Τουρκία. Όλα τα άλλα, είναι λόγια Θεοδωρικάκου και Μηταράκη.
Από την πρώτη στιγμή είπα σε όποιον με ρωτούσε δεν πιστεύω κανέναν. Ούτε αυτά που έλεγαν επίσημα και ανεπίσημα, ούτε αυτούς που έλεγαν ότι ήξεραν που είναι οι εγκλωβισμένοι. Το παρελθόν έχει δώσει δίκιο σε όλες τις πλευρές.
Η Τουρκία τον Δεκαπενταύγουστο του 2022 σημείωσε μία ακόμη νίκη.
Εύχομαι κανένα παιδί να μην έχει χαθεί, εύχομαι κανένα παιδί να μην χρειαστεί να ζήσει τον εφιάλτη, εύχομαι να έχουμε πολιτικούς οι οποίοι να μην είναι αυτοί που είναι.