Το πρόσωπο του Έβρου, είναι αδιαμφησβήτητα ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Είναι ίσως ο μοναδικός πολιτικός με τις καλύτερες επικοινωνιακές σχέσεις με τους απλούς πολίτες. Από τα πιτσιρίκια, μέχρι τους ηλικιωμένους, ο Πέτροβιτς έχει μία μοναδική σχέση επικοινωνίας, την οποία δεν έχει κανένας άλλος.
Θα τρέξει, θα παίξει μπάλα, θα πάει σε κανένα μπαράκι, θα μιλάει χωρίς να στεναχωρήσει κανέναν.
Το μεγαλύτερό του όμως ατού είναι οι χειραψίες. Εκεί δεν πιάνεται.
Πιάνει το χέρι, αλλά δεν πιάνεται. Χειραψία αστραπή, για να προλάβεις του πάντες.
Κι επειδή είναι αγαπητός στον απλό λαό, που τον γνώρισε ως δημοσιογράφο και γνωρίζει ότι έχει τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τα ερωτήματα για το πολιτικό του μέλλον από τους πολίτες και αναγνώστες μας, είναι πολλά.
Ο ίδιος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, αλλά κοιτάει προς πολλές κατευθύνσεις, όπως μαθαίνουμε.
Είναι γνωστό, ότι πάντα ήθελε να γίνει δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και να αφήσει το γραφείο της Καραολή και Δημητρίου, για το γραφείο της λεωφόρου Δημοκρατίας.
Μπορεί να έχει περισσότερη κίνηση εκεί στη γωνία με την κάθοδο, όμως όπως και να το κάνουμε, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έχει και μικρότερες διαδρομές. Το πολύ πολύ, να πάει μέχρι τον Πέπλο, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης θα πάει από τον Προφήτη Ηλία μέχρι και το Ορμένιο κι αν είναι και πιο δραστήριος, μέχρι και τον ετήσιο εκκλησιασμό στην εγκαταλελειμμένη Γαλήνη.
Για να πάει όμως για δήμαρχος, υπάρχουν πολλές παράμετροι.
Ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης να παρουσιάσει συνδυασμό που δε θα είναι από τους πλέον δυνατούς και σίγουρα όχι ανανεωμένο, ο Στάθης Ασπιώτης να μην συνεργαστεί με τους Παύλο Μιχαηλίδη και Βαγγέλη Μυτηλινό και ο Βασίλης Καραβασίλης ή να κάνει πίσω ή να μην ξεκαθαρίσει σε ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πέτροβιτς το τι θα πράξει.
Αυτά για το δήμο, αλλά η υπόθεση είναι αλλού.
Να μην αποφασίσει ο Πέτροβιτς, να κοντραριστεί στα ίσα με τους βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και ανταποκριθεί στην ανάγκη του κόμματος για την πλέον δυνατή υποψηφιότητα στον Έβρο, από άτομο που δεν είναι βουλευτής.
Το τελευταίο είναι ένα σενάριο που ακούστηκε τις τελευταίες μέρες και το κρατάμε, γιατί ούτε οι εκλογές ξέρουμε πότε θα γίνουν, ούτε και ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας. Πάντως αν ο Πέτροβιτς ζητήσει σταυρό μέσα από το εθνικό ψηφοδέλτιο, κάποιοι θα κάνουν τον σταυρό τους, για να μην τους κόψει σταυρούς.
Είπαμε, ο Δημήτρης Πέτροβιτς είναι ίσως ο μοναδικός πολιτικός με τις καλύτερες επικοινωνιακές σχέσεις με τους απλούς πολίτες. Από τα πιτσιρίκια, μέχρι τους ηλικιωμένους, καθώς έχει μία μοναδική σχέση επικοινωνίας, την οποία δεν έχει κανένας άλλος.
Θα τρέξει, θα παίξει μπάλα, θα πάει σε κανένα μπαράκι, θα μιλάει χωρίς να στεναχωρήσει κανέναν.
Να προσθέσουμε και την αγαπημένη του φράση «Αδελφέ μου», που σε κάνει να τον νοιώθεις ποιο δικό σου άνθρωπο.

Πάντως, αν κανένα από τα σενάρια δεν ευοδώσει, σίγουρα η θέση του στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας θα τον περιμένει. Εκεί όμως, το σενάριο μη εκλογής του συνδυασμού που στηρίζει ίσως να είναι πιο πιθανό από τη μη εκλογή Πέτροβιτς στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Και επειδή πριν γράψουμε για τις εξελίξεις με τον Πέτροβιτς, ψάξαμε και λίγο στο αρχείο, βρήκαμε και την παρακάτω εικόνα, η οποία όμως αναιρέθηκε λίγες μέρες μετά, καθώς δεν κατέβηκε για περιφερειάρχης ΑΜΘ.